Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy másokat is jól tudj szeretni, gyakorold a szeretetet!

2020. február 12. 03:00 - csmsdvd

szeretet_1.jpg

„Kedves barátaim, továbbra is szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van. Bárki, aki szeret, az Isten gyermeke, és ismeri Istent” (1Jn 4,7 NLT fordítás).

A szeretet egy képesség. Ha küzdesz azzal, hogy jól szeress, van egy jó hírem: a szeretet tanulható! Minél többet gyakorlod, annál jobb leszel benne. Attól függetlenül, hogy a múltban mennyire szerettél, vagy szerettek téged, bámulatos lehetsz a mások iránti szeretetben.

Tulajdonképpen Isten azt szeretné, hogy ezt a képességet mesteri szintre fejleszd. Nem kérné, hogy másokat szeress, ha nem támogatna ebben.

Sok ember sohasem tanulja meg, hogyan szerethet.

Akarod-e, hogy olyan embernek ismerjenek, aki különlegesen képes szeretni? Amikor az emberek arról beszélnek, hogyan szeretsz másokat, biztosan örülnél, ha azt mondanák: „Ő szeret téged tekintet nélkül arra, hogy hol voltál”, vagy „Ő szeret téged attól függetlenül, amit tettél.” Azt szeretnéd, ha mások úgy emlékeznének rád, hogy mennyit birtokoltál, vagy mit értél el? Vagy arról, hogy mennyire voltál képes szeretni?

Isten Igéje és a Szentlélek tanítani fog, és képessé tesz arra, hogy másokat szeress. Ahhoz azonban, hogy ebben kiválóvá válj, szükséges újra és újra gyakorolnod. Eleinte kényelmetlenül érzed majd magad, ahogy tanulod azt, hogy emberi képességeket meghaladva szeress, bizakodva abban, hogy Isten erőteljes és természetfeletti szeretete működik rajtad keresztül. Viszont minél többször szeretsz így, annál jobbá válsz abban, hogy feltétel nélkül szeress.

A Biblia János első levele 4. fejezetének 7. versében az mondja, a szeretet Istentől jön. Amikor gyakorlod és elkötelezed magad, hogy úgy szeress másokat, ahogy Jézus szeret téged, akkor ezt ők észreveszik, és  Istenhez vonzod őket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, akit úgy ismersz, hogy jól szeret másokat! Ő hogyan bánik velük a mindennapi érintkezésekben?
  • Jézus hogyan mutatta ki szeretetét mások iránt? Te hogyan tudod ugyanezt tenni?
  • Amennyiben a szeretet egy képesség, gyakorolni kell. Mik azok a sajátos módszerek, amelyekkel gyakorolni tudod mások szeretetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása