Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit legnagyobb haszna

2024. május 03. 03:00 - Anika Enikő

orok-elet-1.jpg

„Én vagyok az, aki feltámasztja a halottakat, és újra életet adok nekik. Aki hisz bennem, még ha meghal is újra él. Örök életet kap, mert hisz bennem, és soha nem vész el.” (János 11,25-26 TLB fordítás)

Nagyon sok előnye van annak, ha hiszel Jézusban, és kapcsolatban vagy vele. De még ha Isten el is távolítaná az összes többi előnyt, akkor is, ez megmaradna, és ez elég nagy dolog: Ha hiszel Jézus Krisztusban, garantált az örök életed. Örökkévalóságod Jézus feltámadása miatt van megpecsételve.

Látod, az, hogy Jézus visszatért az életbe, mindent megváltoztatott. Szó szerint felosztotta a történelmet Kr. előtt és Kr. utáni időszakra. Ez a valaha volt legfontosabb esemény, és ez három dolgot bizonyít.

Az első, hogy Jézus az, akinek vallotta magát. Többször egymás után kinyilvánította, hogy Ő az Isten Fia, aki azért jött, hogy meghaljon a mi bűneinkért; és pontosan ezt tette.

Jézus feltámadása a történelem egyik legjobban dokumentált eseménye. Bármilyen bíróságon megállná a helyét; ahogy valójában meg is állta az évszázadok során.

A feltámadás is bizonyítja, hogy Jézus megtartja ígéreteit. Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy hagyja, hogy az emberek megöljék őt, és hogy vissza fog térni az életbe. Ha betartotta ezt az ígéretét, akkor biztosan tudhatod, hogy bízhatsz abban az ezerféle ígéretében is, amelyeket Isten tesz az ő Igéjében.

A harmadik dolog, amit a feltámadás bizonyít, hogy van élet a halál után. Ha Jézus Krisztus nem támadt volna fel, akkor nem lenne reményed a jövőre nézve. Ez az élet itt a földön lenne minden, és ebben nem érdemes reménykedni!

Jézus mondja a János evangéliuma 11.részének a 25. és 26. verseiben, hogy: „Én vagyok az, aki feltámasztja a halottakat, és újra életet adok nekik. Aki hisz bennem, még ha meghal is újra él. Örök életet kap, mert hisz bennem, és soha nem vész el” (TLB fordítás).

Hol kapsz még ilyen ígéretet? Most, itt! Ki tud még ilyet adni neked? Senki! Ha nem kapod meg Jézustól az örök élet ígéretét, akkor sehonnan máshonnan nem kaphatod meg.

Ez egy elképesztő előny, és már ma a rendelkezésedre áll. Mi a feltétele? Csupán hinned kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy úgy dönts, hogy hiszel benne? Miért nem automatikus a megváltás?
  • Mit jelent számodra, hogy Isten megtartja ígéreteit?
  • Hogyan ad reményt a megváltásod?

 

Hogyan döntesz Jézussal kapcsolatban?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem lehet kiérdemelni azt, hogy a mennybe kerülj: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka az – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen” (Efézus 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

„Kedves Istenem! Megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden rossz, amit valaha elkövettem, megbocsáttatik, és hogy egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz engem. Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hiszem, hogy te feltámasztottad őt a halálból. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most, az elmondott ima által fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor kérlek, hogy írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és jelezd nekem, mert szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni neked, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása