Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus testének szüksége van Rád

2010. október 17. 00:20 - Lenard J


Mi együtt vagyunk Krisztus teste, és egyénenként szükséges részei annak. (ld I.Kor. 12:27)  Ez csupán egy indok, hogy miért szükséges, hogy gyülekezeti közösséghez tartozz.  Azzal, hogy a többi hívő felé  gyakorlati módon szolgálsz, betöltöd az elhívásod.
A Biblia azt mondja: "Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak szükséges tagjai."  (I.Kor. 12:27)

A te szolgálatod igenis lényeges Krisztus testében- ugyanúgy, ahogy minden gyülekezet az. Mindannyiunknak megvan a szerepe, és minden szerep és feladat fontos. Nincs lényegtelen vagy kis fontosságú feladat Isten szolgálatában, minden szolgálat fontos és számít Isten országában.

Ugyanígy, nincs jelentéktelen missziós terület a gyülekezetben sem. Van, olyan, amely mindenki szeme előtt történik, de van olyan szolgálat is, ami a színfalak mögött zajlik. Mindegyik értékes. Kis vagy színfalak mögött zajló szolgálatok sok esetben nagyobb hatásúak, mint a "látható" szolgálati tevékenységek. A lakásomban nem az ebédlőben lévő nagy csillár a legfontosabb fényforrás. Számomra a legfontosabb a kis éjjeli lámpám, amely segítségével nem ütöm meg magam, ha éjszaka kikelek az ágyamból. Nincs összefüggés a dolgok mérete és fontossága között. Minden szolgálat számít, szükségünk van egymásra, hogy megfelően működjön Krisztus teste.


Mi van olyan esetben, ha a tested egy része képtelen megfelelően működni? Megbetegszel, és a tested többi része is szenved ettől. Csak képzeld el, hogy egy nap a májad úgy dönt, hogy mostantól kizárólag önmagáért fog élni. "Fáradt vagyok és elegem van! Soha többé nem akarom  kiszolgálni a testet! Egy év szünetre van szükségem, hogy addig engem tápláljanak. Azt fogom tenni, ami a legjobb nekem! Valaki másnak át kell vennie a a helyemet!"

Mi történne így? A tested egyszerűen elkezdene haldokolni. Manapság gyülekezetek ezrei haldokolnak azért, mert keresztények nem hajlandóak részt venni a szolgálatban. Ücsörögnek az oldalvonalnál,  mintha csak nézők lennének a lelátón, és emiatt szenved Krisztus teste. Ahogy korábban is említettem, Isten olyan szolgálatra hív, amely túllép minden elképzeléseden. Ő azért teremtett TÉGED, hogy olyan jó cselekedetekkel teli életed legyen, olyat, amelyet Ő már rég elkészített számodra. (ld: Ef. 2,10.) Ha bármikor, bármilyen módon szolgálsz mások felé, valójában Istent szolgálod.


Rick Warren Daily Hope 2010, október 10.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása