Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki tudná ma hasznát venni a bátorításodnak?

2011. április 24. 03:00 - Lilla:)

„Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják.” (Róma 14:19.)


Ahogy Rick pásztor felkészített minket az előttünk álló céltudatos évtizedre, eszembe juttatta, hogy segítenünk kell azokat, akik szintén készülődnek.

Isten azt akarja, hogy egymás építését szolgáljuk. A segíteni szó jelentése szó szerint az, hogy növeljük a másik lehetőségeit. Ez magába foglalja annak a gondolatát, hogy erősítsük egymást, hogy képes legyen szembenézni az élet kihívásaival Krisztusban. „Hogy ugyanabban a küzdelemben álljatok” (Filippi 1:30.) Nem veszthetünk el senkit, hogy ez sikerüljön, Krisztus testének erejére van szükséged, ahogy nekik a te erődre.

Isten azt akarja, hogy egymás oldalán álljunk. „Bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.” (Zsidók 10:25.) Isten ezt értünk teszi. Ő az „aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.” (2. Korinthus 1:4.) Arra lettünk teremtve, hogy egymás mellett legyünk.

Isten azt akarja, hogy türelmesek legyünk egymással. Amikor segítünk egymásnak, feltétel nélküli szeretetet kell közvetítünk. Még akkor is, amikor már olyan közel kerülünk a másikhoz, hogy megismerjük rigolyáit, idegesítő szokásait, akkor is egymás oldalán maradunk. „Teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel” (Efézus 4:2.)

Van valaki, aki ma hasznosítani tudná a bátorításodat? Ne várj vele! Bátorítsd őket most!

(Daily Hope by Jon Walker, 2011. 04.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása