Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten: első vagy utolsó a költségvetésedben?

2011. november 11. 03:00 - mirjam07

"A tized célja, hogy megtanítson titeket arra, hogy mindig Istent tegyétek az első helyre az életetekben." (5. Mózes 14:23, TLB fordítás)

A tizedfizetés egy olyan lelki szokás, amely szerint visszaadjuk Istennek összes keresetünk első 10%-át.

Ha 100$-t keresek, visszaadok Istennek 10$-t; ha 1000$-t keresek, visszaadok Istennek 100$-t. Megtartom magamnak a 90%-ot, de odaadok 10%-ot neki.

Miért tesszük ezt? Azért, mert Isten ezt mondta, és ez épp elég indok. Ha nem teszel így, nem engedelmeskedsz Istennek. Aztán van még egy ok. Jézus mondja: "Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is.”  (Máté 6:21)

Azért fizetek tizedet, mert közelebb visz engem Istenhez. A Biblia azt mondja, hogy ahová tesszük a pénzünket, ott van a szívünk is. Ha a pénzemet egy hajóba fektetem, az azt jelenti, hogy ahhoz vonzódom. Bárhová teszem a pénzem, az fontossá válik számomra. Ha Istent veszem előre, amikor a pénzemhez jutok, az azt jelenti: "Uram, te vagy az első az életemben."

Ha megmutatod nekem, mivel töltöd az idődet és mire költöd a pénzed, megmutatom neked, hogy melyek a fontos dolgok az életedben. Mutasd meg az időbeosztásodat, a csekkfüzetedet, és nem számít, hogy mit tartasz fontosnak, elmondom, hogy mi az igazán fontos számodra.

A mai igevers elmondja: "a tized célja, hogy megtanítson titeket arra, hogy mindig Istent tegyétek az első helyre az életetekben" (TLB fordítás). Ha azt mondom: "Istenem, azt akarom, hogy Te legyél az első az életemben", de Ő az utolsó a költségvetésemben, ez ellentmondás.

A kérdés az itt, hogy hová teszed Istent a fontossági sorrendedben. Pénzügyeid egyszerűen megmutatják, melyek a fontos dolgok. A te pénzügyeid mit mutatnak meg Isten elsőbbségével kapcsolatban az életedben?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása