Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tedd személyre szólóvá Isten Igéjét, hogy megváltoztassa az életed

2012. március 08. 03:00 - kohutnemarti

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)


Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem hagyod, hogy személyessé váljon számodra. Nem a szomszédodnak szól, vagy a barátodnak, a házastársadnak, vagy annak az idegennek az utcán... Alkalmaznod kell Isten Szavát a saját életedre. A Biblia nem válik élővé, amíg nem válik a sajátoddá.

Hogyan teszed személyessé Isten Igéjét? Próbáld ki a "Tedd személyessé!" bibliatanulmányozó módszert. Bárki megteheti. Nincs szükséged semmilyen különleges  eszközre vagy teológiai képzésre.

Csak egyszerűen tedd a neved a névmások vagy főnevek helyére a Szentírásban. Például, ha a János 3:16-ot szeretném személyessé tenni, valami hasonlót írnék: "Mert úgy szerette Isten Rick-et, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha Rick hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Vagy a Filippi 1:6 : "Aki elkezdte Rick Warren-ben a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." Helyezd a neved a szövegbe, és ezáltal megerősítheted a hitedet és bátoríthatod magad.

Úgy is átírhatod az igeverset, mintha Isten közvetlenül hozzád szólna. Például így hangzik a Filippi 1:6 : "Én, aki elkezdtem egy jó munkát benned, Rick, el fogom azt végezni."

Tedd ezt, és a Szentírás sok-sok szakasza szó szerint könnyeket fog csalni a szemedbe. Elkezded majd úgy olvasni a Bibliát, mint Isten számodra írt szerelmeslevelét. Isten ajándékává válik számodra! A bibliaolvasás nem csak arról szól, hogy tudomást szerezz az Ige tartalmáról; hanem arról, hogy megismerd az Ige szerzőjét - személyesen!

Beszéljünk róla:

Tekintettél-e már valaha úgy a Bibliára, mintha az Isten szerelmeslevele lenne számodra?
Elhiszed, hogy Isten a Bibliát kifejezetten neked írta? Úgy kezeled a Bibliát és az Istennel töltött csendességedet, mint egy személyes beszélgetést és egy leckét az életre?
Hogyan fogod személyessé tenni, amit ma olvasol?

 

Daily Hope by Rick Warren (2012.03.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása