Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A fájdalom az életcélod felé tud irányítani

2023. március 21. 03:00 - Anita.B

priscilla-du-preez-z0k8xdld9fs-unsplash.jpg

A nyomorultat a nyomorúság által menti meg, és a sanyargatás által nyitja meg fülüket az Isten.” Jób 36,15

Még ha nem is vagy vele tisztában, akkor is Isten irányítja az életedet. A Példabeszédek 16. fejezetében a 9. vers azt mondja, “Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja járását”.

Isten szeret az Igéjén keresztül irányítani. Amikor rendszeresem olvassuk és tanulmányozzuk a Bibliát, gyakran ez minden, amire szüksége van. De sokunk nem tölt elég időt Isten Igéjének olvasásával, tehát Isten egy más módon, a fájdalmon keresztül fog vezetni és irányítani minket. 

Jób 36,15 mondja, “A nyomorultat a nyomorúság által menti meg, és a sanyargatás által nyitja meg fülüket az Isten."

Gondolkoztál már valaha azon, miért raknak a lovagláskor zablát a ló szájába? Azért, mert a lónak így kényelmes? Épp ellenkezőleg, a lovas a zabla kellemetlenséget használja arra, hogy a irányítsa a lovat.

Ugyanígy, a fájdalom vezet és irányít téged is, és fordít gyakran új irányba.

Amikor Dávid király felismerte, hogy Isten a fájdalmát arra használja, hogy ő az Isten által megkívánt irányba menjen, Dávid hálás lett ezért a fájdalmáért: “Jó nekem, hogy nyomorúság ért, hogy megtanuljam rendelkezéseidet.” (Zsolt 119,71).

C.S. Lewis egyszer azt mondta, hogy Isten suttog nekünk örömünkben, de kiált hozzánk fájdalmunkban. A fájdalom Isten megafonja. Soha nem hagyja, hogy ott maradj, ahol éppen megtalált. Nem számít, milyen erős a fájdalmad vagy mind fáj, Isten felhasználhatja arra, hogy életcélod felé vezessen.

Pál azt mondta a korinthusi hívőknek, akik szomorúságot és fájdalmat éltek át, “Most már örülök… nem azért, mert fáj nektek, hanem azért, mert a fájdalom megtérésre késztet benneteket és megváltoztatja útjaitokat” (2Kor 7,9 NLT fordítás).

Neked nem kell örülni annak, hogy fájdalmat élsz át! De kérheted Istent, hogy arra használja a fájdalmadat, hogy a helyes irányba tereljen, és köszönj meg neki mindent, amit erre válaszul megad neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Leginkább milyen módon vált a javadra egy fájdalmas élmény?
  • Mire kell emlékezned Istennel kapcsolatban, amikor fájdalmat élsz át?
  • Hogyan tudnád bátorítani azt, aki ma fájdalmas tapasztalaton megy keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.14.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása