Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Igyekezzünk méginkább vagy bízzunk jobban?

2012. augusztus 18. 03:00 - *Agota*

"Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Legtöbben egy olyan rendkívüli minőségű életet szeretnénk élni, ami nemcsak hogy kiteljesít, de jelentőséget hordoz saját énünkön túl is. Nagy valószínűséggel ez egyik oka annak, hogy kereszténnyé váltál, és ez pontosan az a fajta élet, amit Jézus ígér, ha Őt követjük.

Szóval, miért nem éljük ezt az életet? Miért lyukadunk ki egy csendes kétségbeesett életnél a gazdag élet helyett? Eljárogatunk gyülekezetbe, olvassuk a Bibliát, imádkozunk, igyekszünk rendes emberek lenni és szolgálni másokat. És mégis, a Jézussal való életünk látszólag nem több, mint egy kis ráadás a mi egyre inkább bonyolultabb életünkre.

Tehát igyekszünk méginkább ezt a gazdag életet élni. Keményen megdolgozunk érte, többet imádkozunk, többet tanulmányozzuk az igét és mind inkább igyekszünk azt kitalálni, hogy mit csinálunk rosszul. Nem ezt akarja Jézus, hogy tegyük?

Mindezalatt, Ő egyfolytában kérdezget, hogy, "Nem fáradtál még ebbe bele?" Máté 11:28-29 azt mondja, hogy "Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Jézus el akar minket távolítani a "Hogyan?" és "Miért?" kérdésektől az Ő kegyelmének harmóniája felé, úgy áll előttünk, mint Isten megtestesült fia, Jézus, Isten szava személyesen. A válasz a mi kielégítetlenségünkre az, hogy "Ki?" nem pedig az, hogy "Mi?" vagy "Hogyan?".

Amikor Jézushoz a "Mit?" és "Hogyan?" kérdéseinkkel próbálunk közeledni, végül egy örök körforgásba jutunk, ahol nagyon igyekszünk beilleszkedni egy olyan egyenletbe, aminek a megoldását Isten soha nem szánta nekünk.

Ahelyett, hogy nagyon próbálkozunk ezt elérni, inkább jobban kell bíznunk benne.

Beszéljünk róla:

Hisszük, hogy Jézus szeretné, ha az Igét ismernénk (az Ige Ő maga), és ezért kinyitjuk a Bibliát, hogy halljunk róla egy nagyon különleges, belső módon, félretesszük a téves értelmezéseinket, hogy a Biblia csak egy bölcsesség könyv, amit nekünk feltétlenül meg kell jobban értenünk. Hogyan fog a Bibliatanulmányozásod megváltozni most, hogy tudod, hogy a Biblia egy élő, erőteljes írás, ami kifejezetten hozzád szól?


Daily Hope by John Walker (2012.08.11)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása