Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válts új hangsávra

2013. május 19. 03:00 - magyarosijulia

 „Engedd Istent, hogy egy új emberré változtasson téged a gondolkodásmódod megváltoztatásával.” (Róma 12,2a NLT fordítás)

Valójában az emberek semmit sem felejtenek. Valahol elrejtve az elmédben ott van az évfordulótok dátuma, a Super Bowl meccs eredménye, amit 10 éves korodban láttál, és az a nap, amikor a gyermekednek kihullott az első foga. Talán nem emlékszel mindezekre, de az emlékek mind ott vannak.

Az a jó hír, hogy az agyad mindent elraktároz. A rossz hír pedig az, hogy az agyad mindent elraktároz. Az agyad nem tud különbséget tenni a képzeletbeli dolgok és a valóság között, a hazugságok és az igazság között. Mindenféle szemetet elraktároztál már az agyadban, és nagyon sokszor éppen erre a szemétre alapozva hozol döntéseket.

Gyerekként kérdés nélkül mindent elhittél, amit a felnőttek mondtak, mert ők felnőttek voltak és tekintéllyel bíró személyek. Mint például:

  •     Rendezetlen vagy.
  •     Te soha nem leszel jó matekból.
  •     Mindig küzdeni fogsz a súlyoddal.
  •     Senki se szeret téged igazán.
  •     Félénk vagy.
  •     Nem sokat tudsz nyújtani.
  •     Soha nem leszel olyan jó, mint a testvéred.
  •     Szégyenlem magam miattad!

Ezek hazugságok voltak akkor is és most is. De mégis elhitted őket.

Ki kell cserélned a fejedben játszódó kazettát. A hazugságokkal teli kazettát át kell cserélned Isten szavának az igazságaira. El kell raktároznod az Isten szavának igazságait a szívedben.

„Engedd Istent, hogy egy új emberré változtasson téged a gondolkodásmódod megváltoztatásával.” (Róma 12,2a NLT fordítás) Hogyan változtasd meg a gondolkodásodat? Hallgasd az igazság kazettáját!

  1. Kérd Istent, hogy gyógyítsa meg az emlékeidet. Mondd ezt Istennek: „Uram, szükségem van arra, hogy Te gyógyítsd meg bennem az elutasítás, a bűn, a harag, a bűntudat, és a sértések emlékeit. Mindezek fájnak. Kérlek, gyógyíts meg!”
  2. Töltsd meg a gondolataidat Isten szavával. Minél több igazság van az elmédben, annál több hazugság törlődik ki onnan. Ez a helyettesítés elve. Ahelyett, hogy minden idődet a televízióra vagy zenehallgatásra pazarolnád, töltsd meg az elmédet Isten szavával.

A pszichológia évekig azt tanította, hogy az önbecsülésünk aszerint alakul, ahogy a számunkra legfontosabb ember gondolkodik rólunk.

Tedd Jézust életed legfontosabb emberévé és az mindent megváltoztat! Isten Igéje azt mondja rólad, hogy szerethető vagy (János 3,16), tehetséges (2Péter 1,3), értékes (Lukács 12,6), minden bűnöd megbocsátható (Zsolt 103,12) és használható vagy a szolgálatra (Efézus 4,12).

Engedd, hogy életed átálljon erre az új hangsávra és minden megváltozik!

Beszéljünk róla:

  • Melyek azok a múltbeli kazetták, amelyeket hajlamos vagy újra és újra lejátszani az elmédben?
  • Mit mond Isten Igéje ezekről az újra és újra lejátszott hazugságokról?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása