Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az örökkévaló gondolkodás ereje

2014. november 04. 02:09 - rorsy

"Mivel hogy az Ő gyermekei vagyunk, annak az áldásnak a birtokosai vagyunk, amit Ő tartogat az övéi számára, és Krisztussal együtt birtokolni fogjuk, amit Isten számára tartogatott; mert ha osztozunk Krisztus szenvedéseiben, osztozunk majd a dicsőségében is. Mert azt gondolom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók, ahhoz a dicsőséghez, amely nyilvánvaló lesz majd számunkra." (Róm 8,17-18 GNT ford.)

maci.png

Egy híres harvardi tanulmány egyszer közvetlen kapcsolatot mutatott a hosszú távú gondolkodás és a siker között. Minél jobban fókuszál az ember a rövid távú célokra, annál nagyobb eséllyel fog elbukni. Azok, akik arra koncentrálnak, hogy mi a jó nekik abban a pillanatban, kudarcra és sikertelenségre vannak ítélve.

A keresztyéneknek ez könnyebb döntést jelent. Amikor a hosszú távú gondolkodásról beszélünk, akkor az örökkévalóságról van szó. Nem 40-50 évre tervezünk. Millió és billió évre tervezünk a jövőre.

Az örökkévalóság tudatával a gondolataidban a legsikeresebb emberré válhatsz. Amikor hosszú távra tervezel, akkor az utadba kerülő pillanatnyi problémákat is kezelni fogod tudni.

A Róma 8, 17-18 szerint: "Mivel hogy az Ő gyermekei vagyunk, annak az áldásnak a birtokosai vagyunk, amit Ő tartogat az övéi számára, és Krisztussal együtt birtokolni fogjuk, amit Isten számára tartogatott; mert ha osztozunk Krisztus szenvedéseiben, osztozunk majd a dicsőségében is. Mert azt gondolom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók, ahhoz a dicsőséghez, amely nyilvánvaló lesz majd számunkra." (GNT ford.)

Egy napon, ha te is Krisztus követője vagy, jutalmat kapsz azért amit azzal tettél, ami rád volt bízva. Használd a képességeidet, az idődet, a kincseidet és a befolyásodat Isten céljaira, és Isten majd megjutalmaz a döntéseidért. A fenti versek azt is mondják, hogy azért is jutalmat kapunk majd, amit Jézus tett: "Krisztussal együtt örökölünk majd, amit Isten számára tartogatott."

Sok minden vár majd ránk a Mennyországban. Összehasonlítva azzal, ami számodra a Mennyben fenn van tartva, a jelenlegi problémák és szenvedések eltörpülnek.

Nem egyszerű hívőként élni. Nem egyszerű azt tenni, ami helyes. Néha nehéz másoknak Jézusról beszélni. Nem könnyű a tizedet megfizetni. De az előnyök, amit Krisztus Jézus követése és az engedelmesség jelent, felülmúlják a jelen fájdalmát.

Beszéljetek róla:

  • Gondolj egy jelenlegi problémádra, és ami megváltozna, ha örökkévaló szempontból tekintenél rá!
  • Az aggodalmaid közül mennyi tűnne kevésbé fontosnak, ha az örökkévalósággal hoznál kapcsolatba?
  • Az örökkévalóságon gondolkozva, mi tűnik fontosnak számunkra?

Rick Warren, 2014.10.28.

x

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása