Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lásd meg Jézus munkáját!

2014. december 28. 03:00 - magyarosijulia

“Ha ismernéd az Isten ajándékát, amit számodra készített, és hogy kivel beszélsz, kérnéd tőlem, és én élő vizet adnék neked.” (János 4:10, NLT fordítás)


Manapság TV és rádió hullámok vesznek téged körül mindenfelől. Ha lenne egy műszered, láthatnád, hogy mi van azokon a hullámokon. De csak azért, mert nem látod őket, nem azt jelenti, hogy nem léteznek. Azért nem látod, mert nem vagy ráhangolódva ezekre a hullámokra. 

Ilyen volt Betlehemben is az első karácsonyi éjjelen. Annak ellenére, hogy Betlehemben volt egy fogadó, amely szállást adott az utazóknak, azon az éjszakán, nem volt szállás a kétségkívül legfontosabb utazó család számára.

Ezen a karácsonyon ne téveszd szem elől a párhuzamot, mely ez a történet és saját szívünk között van. A szíved azért volt megalkotva, hogy Istennek legyen szállása. Isten által és Isten számára vagy megteremtve. Amíg ezt nem érted meg, az életednek nem lesz értelme. Sajnos sok más dologgal töltjük meg az életünket. Más vendégeket hívunk be az otthonainkba. Szívünk más ötletekkel, érdeklődési körökkel, értékekkel, szeretetekkel és elköteleződésekkel van telve.

Annyira elfoglalt a szívünk, hogy észre sem vesszük, amikor Jézus megjelenik nálunk. Isten folyamatosan megjelenik az életünkben, olyan lehetőségeket kínálva számunkra, amelyeket sosem hittük volna, amikre problémáink közepette gondolni sem mertünk volna. Sajnos, legtöbbször nem vesszük Őt észre. 

Ez számtalanszor megtörtént a Bibliában is. Jézus megjelent és beszélt olyan emberekkel, akik sosem jöttek rá, hogy kivel is beszéltek tulajdonképpen. János evangéliumában, Jézus egy kút mellett ült, amikor egy asszony odajött hozzá vizet keresve. Az asszony azonban nem ismerte fel Jézust. Sőt, még vallásos vitába keveredett Isten Fiával! Ekkor Jézus a következőket mondta neki: “Ha ismernéd az Isten ajándékát, amit számodra készített, és hogy kivel beszélsz, kérnéd tőlem, és én élő vizet adnék neked.” (János 4:10, NLT fordítás). De az asszony nem ismerte fel Jézust.

Isten mindenhol munkálkodik körülötted - nemcsak karácsonykor, hanem az egész évben. Lehetséges, hogy te és szeretteid nem veszitek Őt észre?

Beszéljetek róla

  • Szerinted miért nem vesszük észre Istent még a karácsonyi időszakban sem, amikor úgy tűnik, hogy az emberek még inkább nyitottabbak az Isten felé?
  • Milyen módon láttad Istent munkálkodni ezen a héten?
  • Milyen változásokat tehetnél a karácsonyi előkészületeidben, hogy meglásd Jézust az ünnepben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.21)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása