Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Te csak sáfár vagy, a pénzed nem a tiéd....

2015. február 11. 03:00 - Habakuk

,,Egyszer egy ember mielőtt elutazott, összehívta szolgáit és rájuk bízta vagyonát. Mindenkinek képessége szerint adott: egyiknek ötezer arany érmét, a másiknak kétezret, a harmadiknak pedig ezer arany érmét adott, majd elutazott." (Máté 25:14-15, GNT ford.) 

Jézus ezt mondta a Máté 25:14-15-ben: Egyszer egy ember mielőtt elutazott, összehívta szolgáit és rájuk bízta vagyonát. Mindenkinek képessége szerint adott: egyiknek ötezer arany érmét, a másiknak kétezret, a harmadiknak pedig ezer arany érmét adott, majd elutazott.

Azokban az időkben nem voltak bankok, ezért ez a gazdag ember a szolgáira hagyta vagyonát, mialatt hosszú ideig távol volt. Amikor visszajött, számon kérte szolgáit a vagyonnal kapcsolatban, mert tudni akarta, mit kezdtek a pénzzel.

Ezt sáfárságnak hívták akkoriban, ami mai kifejezéssel élve azt jelenti, hogy valaki menedzserként kezel valamit. Ha a pénzügyeink kezelése területén szabadok akarunk lenni, a legfontosabb dolog, hogy tudjuk, ki az, aki birtokolja a dolgokat: minden Istené, és Te csak egy menedzser vagy!

Isten arra hívott el, hogy sáfárai legyünk az időnknek, a befolyásunknak, az egészségünknek, a kapcsolatainknak és a lehetőségeinknek. Mindened, amid van, azzal neked kell sáfárkodnod - azokon a területeken te vagy a menedzser.

Lehet, hogy most azt mondod, "Várjunk csak egy percet! Én dolgoztam  meg a pénzért, és most akkor az mégsem az enyém?” Mit gondolsz, honnan kaptad a tested, az eszed, az energiád, az intelligenciád, amivel dolgozol a pénzért? Mindened, amid van, ajándék Istentől. Igazából semmi sem a sajátod az életben. Mindent csak kölcsön kaptál.

Csak addig használhatod Isten pénzét, amíg a Földön vagy. Kölcsön adta neked körülbelül 80 évre. Kölcsön adta már valakinek előtted is, és utánad is kölcsön fogja adni valakinek, miután már meghaltál. A pénzed nem a tiéd; mindent Isten birtokol. Minden az ő irányítása alatt van.

Tudod mi a jele annak, hogy elfelejtetted a birtoklás törvényét? Az, hogy aggódni kezdesz a pénz miatt. Azt hiszed, hogy a pénz a tiéd, és aggódsz miatta. Nyomást és szorongást érzel, amit nem kellene, hogy érezz.

A pénz kezelése összefügg a szellemi fegyelemmel is. Isten figyeli, hogy hogyan bánsz a pénzével, hogy megtudja, milyen szellemi gazdagságot bízhat rád a Mennyben. Ezt olvasva lehet, hogy nyomást érzel, pedig igazából a birtoklás törvénye szabadságot biztosít számunkra.

Amikor arra gondolsz, hogy Isten a tulajdonos, te pedig csak a menedzser vagy, sokkal kevesebbet fogsz aggódni, és jobban figyelsz majd arra, hogy minél jobban kezeld Isten pénzét.

Beszéljetek róla:

  • Ha egy vállalkozás menedzsere lennél, az üzleti siker miatt éreznél olyan nyomást, mint a tulajdonos? Ugyanannyira akarnád, hogy sikeres legyen a vállalkozás, mint a tulajdonos? Miért igen, vagy miért nem?
  • Milyen szerepet játszik az ima a pénzügyi döntéseidben? Miért fontos az ima a pénz kezelésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 02. 04.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása