Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erősen állni Isten hatalmas szeretetében

2015. április 02. 03:00 - mintyovanviki

Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1 János 4:9-10)

Eternal-Realities-Standing-Strong-On-Gods-Extravagant-Love

Az életben minden folyamatosan változik – kapcsolatok, munka, hírnév. Az egyik pillanatban hős vagy, a következő pillanatban egy senki vagy. Egyetlen egy dolog van az egész világon, amely sosem változik: Isten szeretete.

Ha tudod, hogy Isten még mindig szeret téged, nem számít bármi is történjen – ha hibázol, elesel vagy bűnbe esel. Isten szeretete szikla szilárd alapot ad az életednek.

Figyeld meg azt a kis szót, hogy „úgy”, amely a „szerette” szó előtt áll a Biblia leghíresebb versében – a János 3:16-ban. Ez a vers azt mondja, hogy „Isten úgy szerette a világot…”.

Isten egy semmihez sem hasonlítható nagy szeretettel szeret téged, amelyet senki nem vehet el tőled. Ez értelmen felüli. Szeret téged a jó napjaidon és a rossz napjaidon. Szeret, ha esik az eső és ha süt a nap.

Isten azt mondja, hogy nem csak azt akarja, hogy az értelmeddel megértsd ezt a hatalmas szeretetet. Azt szeretné, hogy érzelmileg is felfogd. A szeretet Isten természete. Isten alkotta az univerzumot – és mindent, ami benne van - azért, hogy szerethesse azt, semmi egyéb okból. És Isten megalkotott téged is, hogy szerethessen téged is.

Valójában Jézusban mutatta meg Isten nekünk mit jelent a valódi szeretet – az Ő szeretete így néz ki: Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk Őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért." (1 János 4:9-10)

Sok ember mondja, hogy szeret téged. Isten megmutatta, hogy mennyire szeret téged. Ő annyira szeret téged, hogy az már fájdalmat okozott neki. Feláldozta a Fiát. Amikor Jézus meghalt érted, azt mondta, hogy annyira szeret téged, hogy inkább meghal, minthogy nélküled éljen.

A Biblia azt mondja, hogy így néz ki az igazi szeretet - az a fajta szeretet, melyre építheted az egész életedet. Az igaz szeretet áldozatot hoz. Az igaz szeretet a végsőkig kitart. Az igazi szeretet mindent belead. 

Ez az a fajta szeretet, melyet csakis Isten tud neked adni. Ő tárt karokkal vár téged is, hogy megmutathassa neked.

Beszéljetek róla

  • Milyen érzéseket kelt benned, mikor azt olvasod, hogy „Isten semmihez sem hasonlítható nagy szeretettel szeret téged, olyan szeretettel, melyet senki sem vehet el tőled”?
  • Mikor szoktál kételkedni Isten szeretetében?
  • Mit mond neked Isten Jézusban bemutatott önfeláldozó szeretete azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeress másokat?


(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása