Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten beválasztott téged családjába

2015. szeptember 26. 03:00 - Florabell

„Határtalan irgalma által az újjászületés kiváltságában részesített minket, így Isten családjának tagjai vagyunk.” (1 Péter 1:3 TLB fordítás)

Isten azt mondja, hogy a megváltásod nem egy véletlen baleset következménye. Ő már sokkal azelőtt kiválasztott téged, mielőtt te őt választottad volna. Ő volt a kezdeményező. A Biblia az 1 Péter 1:2-ben azt mondja: "Isten céljaira lettetek kiválasztva" (TEV fordítás).

Miért választana Isten téged vagy engem a családja tagjaivá? Mert ő a szeretet Istene. Ő a kegyelem Istene. Minél jobban megérted a kegyelmet, annál jobban le fog nyűgözni. Isten kiválasztott téged. Vajon megérdemelted? Biztosan nem. Megérdemled, hogy a mennybe juthass? Kizárt! Elég jó vagy ahhoz, hogy Isten családjába tartozz? Nem. Ő egyszerűen kiválasztott téged. És ez nagyszerű hír!

Mi alapján választott téged? „Határtalan irgalma által az újjászületés kiváltságában részesített minket, így Isten saját családjának tagjai vagyunk.” (1 Péter 1:3 TLB fordítás)

Isten az irgalma alapján választott téged, nem a teljesítményed miatt. Soha nem fogod kiérdemelni, nem fogsz tudni rászolgálni. Soha nem tudsz elég keményen megdolgozni érte. Soha nem lehetsz elég tökéletes. Csakis Isten kegyelme és irgalma az, ami miatt a világegyetem teremtője azt mondta: "Azt szeretném, hogy a családomhoz tartozz."

Ha ez nem bátorít téged, akkor győződj meg róla, hogy valóban élsz-e!

Beszéljetek róla:

• Fogalmazd meg a saját szavaiddal, mit jelent a kegyelem!

• Miért nehéz mások kegyelmét elfogadni? Miért nehéz Isten kegyelmét elfogadni?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása