Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten érted van!

2015. október 14. 03:00 - Habakuk

Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz... (Lukács 2:10, NLT ford.)

Ha megismered Istent, az meg fogja változtatni az egész élethez való hozzáállásod. Többé már nem fogod azt gondolni, hogy Isten egy olyan valaki aki letekinget a mennyből, és minden alkalommal, amikor hibázol elkiáltja magát: „Megvagy!”

Isten sikeressé szeretne tenni téged az életben; céllal teremtett téged, és azt akarja, hogy eredményeket érj el. Ő Isten, az Alkotód. Ő a sikereid fokmérője és senki más.

Ez őrületesen jó hír.

Ez azt jelenti, hogy nem kell, hogy félj Istentől, mert Ő érted van. Sok ember még mindig ezen aggódik, s még feszültté is válnak, amikor Róla beszélnek. Tudod hogy miért? Mert bűnösnek érzik magukat és így kezdenek gondolkodni: „Ha közelebb kerülök Istenhez, akkor meg fog leckéztetni engem. Emlékeztetni fog minden dologra, amit rosszul tettem, és akkor még rosszabbul fogom érezni magam!”

Semmi sincs messzebb az igazságtól. Hiszen Jézus azt mondja: ,,Nem azért jöttem erre a világra, hogy elítéljem, hanem hogy megmentsem.” Jézus ezzel azt akarta kifejezni: „Nem azért jöttem, hogy megszidjalak, hanem, hogy megmentselek.”

És ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk?

Jézus azért jött, hogy megmentsen minket, nem pedig azért, hogy megijesszen. Ezért mondta elsőnek ezt az angyal a pásztoroknak Jézus születése éjszakáján: „Ne féljetek!”

Valójában, amikor Isten üzen az embereknek a Bibliában, nem szokatlan, hogy így kezdi : "Ne félj!". 365 alkalommal kezdi Isten az üzeneteit így a Bibliában: "Ne félj!". Tulajdonképpen minden egyes nap olvashatsz egy üzenetet Istentől: "Nem kell félned, érted vagyok, veled vagyok és szeretlek téged!"

Isten érted van!

Beszéljetek róla:

  • Hogyan változna meg az életed, ha tényleg elhinnéd azt, hogy Isten érted van? Kérd Istent, hogy segítsen a hitetlenségeden!
  • Mit gondolsz, miért tart sok ember Istentől?
  • A biblia milyen egyéb versei beszélnek még arról, hogy Isten érted van? Próbáld meg megjegyezni az egyiket ezen a héten.

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2015. 10. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása