Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Húsvét alkalmával azt ünnepeljük, hogy Jézus ma is él

2024. április 07. 03:00 - Lilla:)

 easter-3096210_1920.jpg

"A jó hír az ő Fiáról szól, aki a  földi életében Dávid családjában született meg és Isten Fiának bizonyult, amikor a Szentlélek által feltámadt a halálból. Ő a mi Urunk Jézus Krisztus ." (Róm 1,3–4  NLT fordítás)

Húsvétkor Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk, azonban a húsvét a feltámadás ünnepe: Isten visszahozta Jézust a halálból, bizonyítva, hogy megtörte a bűn és a halál hatalmát.

Miután Jézus meghalt, a testét levették a keresztről és sírba helyezték, majd a barlang elé egy óriási malomkövet állítottak. A vallási vezetők attól féltek, hogy Jézus testét ellophatják, ezért római őröket állítottak a sír elé. Semmiképp sem akarták, hogy kijöjjön onnan!

De Ő természetesen kijött a sírból.

Mindannyian ismerjük a történetet. Nem felejthetjük el azonban, hogy húsvétkor nem egy kedves, jó vallási tanítóra emlékezünk, aki 2000 évvel ezelőtt élt. Húsvétkor azt ünnepeljük, hogy Jézus ma él!

Élő bizonyíték vagyok erre én is – és még az a körülbelül 2 milliárd keresztény is, aki ünnepli a húsvétot. Jézus "Isten Fiának bizonyult, amikor a Szentlélek által feltámadt a halálból. Ő a mi Urunk Jézus Krisztus" (Róm 1,3–4  NLT fordítás).

A húsvét egy örömhír Isten Fiáról, Jézus Krisztusról, a mi Urunkról, aki Dávid király királyi családjába megszületve, kisgyermekként jött a Földre, és aki négy történelmi feljegyzés szerint is egy összejövetelen 500 embernek mutatta meg magát a feltámadása után.

El tudjátok képzelni, hogy szemtanúi vagytok a halálának, majd három nappal később látjátok Őt Jeruzsálemben sétálni? Milyen fantasztikus dolog ez!

Amikor Jézus a kereszten függött, a kétkedők és akik bírálták, gúnyolódtak rajta és ezt mondták: „Ha Isten Fia vagy, miért nem jössz le a keresztről? Miért nem jössz le és mutatod meg, hogy valóban Isten vagy?"

Jézus ennél valami sokkal csodálatosabbat és látványosabbat tervezett. A mai szóhasználattal élve neki ez volt a terve: „Hagyom, hogy három napra eltemessenek, aztán újra életre kelek, hogy bebizonyítsam, az vagyok, akinek mondom magam.”

És tényleg megtette!

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Miért fontos emlékezni Jézus halálára és feltámadására húsvétkor?
  • Mit végzett el Jézus halála? És mit végzett el a feltámadása?
  • Mit gondolsz, mit éreztek azok az emberek, akik tudták, hogy Jézust megölték, de néhány nappal később látták őt élő testben?

Akarsz ma Jézus követője lenni?

Isten bizonyította jóságát az Ő Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia ezt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindenki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem azért, hogy általa megmentse a világot. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítélet alatt van, mert nem hisz az Isten egyszülött Fiának nevében” (Jn 3,16–18., CSB fordítás).

Készen állsz bízni Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az  egyszerű imát:

„Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Bevallom, hogy vétkeztem, kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad Őt. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és követni akarom őt mint Uramat a mai naptól fogva. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása