Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükségünk van a feltámadás erejére

2024. április 06. 03:00 - R.K.A.

2024_03_30_kep.jpg

Azért is imádkozom, hogy megértsétek Isten hatalmának hihetetlen nagyságát számunkra, akik hiszünk benne. Ugyanezzel a hatalommal támasztotta fel Krisztust a halálból, és a mennyei birodalomban Isten jobbjára, a dicsőség helyére ültette őt.” 

Efézus 1:19-20 (NLT fordítás)


Nem létezik nagyobb erő annál, ami képes életre kelteni egy halott embert.

Ezt az erőt mutatta be Jézus az első húsvétkor. Ez volt a világtörténelem leghatalmasabb eseménye. És ez az erő számodra is elérhető.

Hozzáférhetsz ugyanahhoz az erőhöz, amely 2000 évvel ezelőtt feltámasztotta Jézust a halálból.

A Bibliában ezt olvassuk: Azért is imádkozom, hogy megértsétek Isten hatalmának hihetetlen nagyságát számunkra, akik hiszünk benne. Ugyanezzel a hatalommal támasztotta fel Krisztust a halálból, és a mennyei birodalomban Isten jobbjára, a dicsőség helyére ültette őt.” Efézus 1:19-20 (NLT fordítás)

Gondolkodj el ezen egy kicsit. Engedd, hogy megragadjon. A feltámadás ereje a tiéd.

A Biblia emlékeztet minket arra, hogy Jézus feltámadásával egy ígéret is együtt jár: Isten az ő erejével támasztotta fel az Urat a halálból, és minket is feltámaszt” (1Korinthus 6:14, NIV fordítás).

Mivel Isten feltámasztotta Jézust a halálból, az utolsó lélegzetvételünk ezen a földön nem jelenti a létezésünk végét.

Te is megtapasztalhatod a feltámadás erejét az életedben. Nem kell várnod a halálodig, hogy új életed legyen.

Talán szükséged van az energiád feltámadására.

Talán a házasságod feltámadására van szükséged.

Talán az álmaid feltámadására van szükséged.

Az emberek képesek megújulni. De csak Isten képes feltámasztani. Halott energiánkat, halott házasságunkat vagy halott álmunkat nem lehet saját erőnkből feltámasztani. Ehhez egyszerűen nem vagyunk elég erősek.

A Húsvét ünnepe arra emlékeztet minket, hogy Isten ereje nagyobb - sokkal nagyobb - mint bármilyen probléma, amivel ma szembesülhetünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyiket könnyebb elhinni: azt, hogy Isten az életed egy bizonyos területén feltámadást adhat, vagy azt, hogy életet adhat a halál után?
  • Ahhoz, hogy engedd, hogy Isten feltámassza az életed egy területét, el kell ismerned, hogy egyedül nem tudod megtenni. Miért olyan nehéz ez?
  • Az életed mely területén van szükséged a feltámadásra?

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása