Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi történik, ha elfutsz Isten elől?

2024. április 09. 03:00 - daniella_89

"Jónás azonnal megpróbált elfutni az ÚR elől, így Tarsís felé vette az irányt." (Jónás 1:3 GW fordítás)

ticket-to-tarnish-scaled.webp


Isten mindannyiunk számára ad egy egyéni küldetést – és megadja nekünk a választás lehetőségét, hogy elvégezzük, vagy nem.

Isten azt a feladatot adta Jónásnak, hogy figyelmeztesse Ninive népét a közelgő ítéletre. De "Jónás azonnal megpróbált elfutni az ÚR elől, így Tarsís felé vette az irányt." (Jónás 1:3 GW fordítás)

Jónásnak szembe kellett néznie a döntése következményeivel – olyan következményekkel, amelyekre te is számíthatsz, ha elfutsz Isten életedre vonatkozó elhívása elől.

A Biblia azt írja, hogy amikor Jónás felszállt a hajóra, hogy elfusson a küldetés elől, Isten hatalmas szelet küldött, amely visszafújta a hajót. (Jónás 1:4)

Miért tette ezt Isten? Azért, mert szerette Jónást és azt akarta, hogy jó döntést hozzon és céltudatos, elégedett életet éljen. Isten néha ellenállást küld az utunkba, hogy rávegyen, hogy jobb döntéseket hozzunk.

Jónás engedetlensége ráadásul mindenki életét veszélybe sodorta, akik a Tarsís felé tartó hajón voltak. Amikor elfutsz Isten elől, ártatlan emberek is – köztük olyanok, akiket szeretsz – megsérülhetnek. Lehet ez a házastársad, a gyermekeid, az unokáid, vagy a barátaid. De néha azok is, akiket nem is ismersz. Más embereknek is fájdalmat tud okozni, ha engedetlen vagy Istennek. 

Jónás története megmutatja, hogy ha elfutsz Isten elől, az életed egy lefelé ívelő pályára kerül. Az engedetlenségedért fizetned kell – vagy pénzzel, vagy fizikailag, vagy a kapcsolataiddal.

Ninive 885 kilométerre volt, de Jónás Tarsísba akart menekülni, ami 4023 kilométerre van az ellenkező irányban. Az igazság az, hogy nem futhatsz Isten elől egész életedben. Ő mindenhol ott van és mindent tud. De megadja neked a választás lehetőségét, mert azt akarja, hogy saját akaratodból szeresd és kövesd Őt.

Isten a legeslegjobbat akarja neked – miért akarnál elmenekülni előle?

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért akarja Isten megadni nekünk a választás lehetőségét arra, hogy szeressük és kövessük Őt?
  • Amikor ellenálltál Istennek, milyen következményeket tapasztaltál?
  • Menekülsz valami elől, amiről Isten azt mondta, hogy tedd meg? Mit gondolsz, miért van benned ellenállás?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása