Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fogadd el a hibázás lehetőségét

2016. március 19. 03:00 - mintyovanviki

„Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik és soha nem vét hibát.„ (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Amerikában a kudarc megbocsáthatatlan bűn. Idealizáljuk a sikert. De ez a fajta nyomás hatalmas stresszt okoz az emberekben. A kudarctól való félelemnek nagyon sokféle arca van. Ez okozhat bizonytalanságot, munkamániára való hajlamot, mindenáron tökéletességre való törekvést és a biztonságba való kapaszkodást is. Mivel félünk a sikertelenségtől, ezért minden kockázatot kerülünk.

Sokan közülünk azt gondolják, hogy a kudarctól való félelem vas kézzel szorítja a szívünket. Még a világ legjobb és a legcsodálatosabb emberei is félnek a kudarctól.

Ezért sürgetlek benneteket, hogy tegyétek magatokévá ezt az üzenetet: Mindannyian hibázunk. Ez nem csak a "Te problémád”, ez mindannyiunk problémája. A Biblia azt mondja: "Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik és soha nem vét hibát." (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Nem csak a múltban követtél el hibákat, a jövőben is fogsz elkövetni néhányat. Garantálom neked. Mégis állandó biztonságra törekedni és visszautasítani a kockázatokat – hiba.

Pásztorként gyakran hallom emberek szájából ezt a kérdést: „Mi lesz, ha nem sikerül?” Megkérdezem tőlük: „Miért mondod, hogy "ha”?

Sokszor hibáztál eddigi életed során. Én is. Most is sikertelen vagy az élet valamelyik területén. És a jövőben is sokat is fogsz.

Még a szupersztárok is elbotlanak. A legnagyobb NBA kosárlabda játékosoknak is csak a dobásaik felel sikeres. A legjobb Major League Baseball ütőjátékosok is három ütésből csak kettőt tudnak tökéletesen kivitelezni. A hibázás teljesen normális jelenség.

Soha nem fogod legyőzni a kudarctól való félelmedet, amíg teljesen el nem fogadod azt, hogy nem vagy tökéletes.

A Biblia azt mondja, hogy egyetlen kudarc van, amelytől félned kell: "Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől.” (Zsidók 12:15a)

Szükséged van a kegyelemre! Mindenkinek szüksége van a kegyelemre!

Csak ha elengedjük a kudarctól való félelmünket, akkor válik szabaddá az életünk. Csak ekkor tudjuk elfogadni Isten kegyelmét.

Beszéljetek róla:

  • Az életed mely területén van a legtöbb kudarctól való félelmed?
  • Hogyan akadályozza meg a kudarctól való félelem azt, hogy jelentős kockázatokat vállalj az életedben?
  • Hogyan bátoríthatjátok egymást barátaiddal akkor amikor Isten tervét kell követni a kudarctól való félelem nélkül?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.12.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása