Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne félj többé a kudarctól, bízz Isten kegyelmében!

2023. szeptember 22. 03:00 - BlaZsu

Bizony, nincs a földön olyan igaz ember, aki mindig csak jót tesz, és sohasem vétkezik.” (Prédikátor 7,20 ,GNT fordítás)

kudarc1.jpgAmerikában a kudarc szinte megbocsáthatatlan bűnnek számít. Bálványozzák a sikert. De ez a fajta nyomás nagyfokú stresszt okoz az emberekben. A kudarctól való félelemnek sokféle arca van. Okozhat határozatlanságot, munkamániát vagy a biztonságba kapaszkodó maximalizmust. Mivel félünk a kudarctól, mindenféle kockázatot kerülünk.

Sokunk szívét tartja vasmarokban a kudarctól való félelem. Még a világ legjobb és legokosabb emberei közül is sokan rettegnek a kudarctól.

Ezért kérlek, hogy zárd a szívedbe ezt az egy egyszerű igazságot: mindannyian követtünk már el hibákat! Ez nem csak a te problémád, ez minden ember problémája . A Biblia azt mondja: "Bizony, nincs a földön olyan igaz ember, aki mindig csak jót tesz, és sohasem vétkezik.” (Prédikátor 7,20, GNT fordítás)

Nemcsak a múltban követtél el hibákat, hanem a jövőben is fogsz, garantálom. Az is hiba, ha igyekszel biztosra menni, ezért nem vállalsz kockázatot. Lelkipásztorként gyakran felteszik nekem az emberek ezt a kérdést: „Mi lesz, ha kudarcot vallok?". Legszívesebben megkérdezném tőlük: „Hogy érted azt, hogy  » ha « ?"

Már sokszor, nagyon sokszor vallottál kudarcot, akárcsak én. Az életed valamelyik területén épp most követsz el hibákat. És a jövőben még többször fogsz kudarcot vallani.

Még a szupersztárok is hibáznak! A legnagyobb profi kosárlabdázók csak a dobásaik felét viszik be. A legjobb profi baseballjátékosok minden harmadik ütésből csak egyszer jutnak el a bázisra. A kudarc normális!

Soha nem fogod legyőzni a kudarctól való félelmedet, amíg nem tudod elfogadni azt, hogy nem vagy tökéletes.

A Biblia szerint csak egy kudarctól kell félned: „Vigyázzatok, hogy Isten kegyelmétől senki el ne forduljon" (Zsidók 12,15 NCV fordítás).

Szükséged van a kegyelemre! Mindannyiunknak szüksége van rá!

Csak ha elengedjük a kudarctól való félelmet, akkor szabadulunk meg ennek kegyetlen szorításából. Amint ez megtörténik, teljes mértékben befogadhatjuk Isten kegyelmét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely területén félsz leginkább a kudarctól? Miért van ez így?
  • Hogyan akadályoz meg a kudarctól való félelmed abban, hogy fontos dolgokban kockázatot vállalj?
  • Hogyan bátoríthatnátok egymást egy barátoddal, hogy a kudarctól való félelem nélkül kövessétek Isten életetekre vonatkozó tervét?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása