Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus elvette az ítéletedet

2024. február 22. 03:00 - Lencsés Tamás

„Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak.”

(Róm 8,1 NLT fordítás)

Mindig jól csinálod? Persze, hogy nem! Egyikünk sem. Egyikünk sem tökéletes.

A mai társadalmunkban nagy a nyomás, hogy mindent együtt kell csinálnunk, hogy mindenben sikeresnek kell lennünk, hogy mindenkinek meg kell felelnünk. Azonban ezek az elvárások irreálisak. Miért? Mert emberek vagyunk, és attól, hogy keresztény vagy, nem leszel emberfeletti.

A Biblia azt mondja, hogy nem leszel tökéletes, miután kereszténnyé lettél. Amennyiben valaki ezt mondja neked, az az ember nem mond igazat. El fogod rontani a dolgokat. Néha kudarcot fogsz vallani, és valószínűleg ostorozni fogod magad a kudarcaid miatt.

Azonban, ha Jézus követője vagy, akkor abban biztos lehetsz, hogy: Isten soha nem ítél el téged.

Túl sok hívő él félelemben, keserűségben és bizonytalanságban. Habár meg vannak mentve, ezt soha nem érzed abból, ahogyan élnek. Túlságosan feszültek a félelemtől, hogy Isten elítéli őket azért, amit rosszul tettek. Az elméjükben és a testükben feszültséggel telve járkálnak, és ez meglátszik azon is, ahogyan a jövőre tekintenek, másokkal bánnak. Ahelyett, hogy a saját bűntudatukkal foglalkoznának, gyakran másokra tesszük át azt.

Pedig a Biblia szerint erre nincs szükség: (Róm 8,1 NLT fordítás).

Más szóval, Isten nem ítél el téged mindazokért a dolgokért, amiket rosszul tettél, ha bíztál Krisztusban. Jézus mindezt az ítéletet magára vette a kereszten. Istennek nem kell téged megítélnie, mert Jézus megítéltetett. Ő vállalta magára a bűneidért a felelősséget.

Ez egy csodálatos hír. Ez a jó hír az evangélium! Egy kereszténynek nincs oka arra, hogy szégyenkezve járkáljon. Nincs okod keseregni. Mielőtt megszülettél volna, Isten tudta az összes bűnödet, amit valaha is elkövetsz, és ő megfizette az árát mindegyikért.

Bármit is tettél a múltadban, bárkit is bántottál, bármit is mondanak neked mások, egyben biztos lehetsz: Ha átadtad az életed Krisztusnak, megbocsátást nyertél.

 Ez elrendeltetett!

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit jelent Jézus Krisztushoz tartozni?
  • Van olyan hiba a múltadból, amiért nehezen bocsátasz meg magadnak? Mit kell most tenned ez ügyben?
  • Mit gondolsz, miért esik egyeseknek nehezére elfogadni Jézus bűneikért való bocsánatát?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.15.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása