Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istentől rendelt célok egy ígérettel kezdődnek

2016. április 13. 03:00 - FodorImi

„Az Úr, a menny Istene, kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, és megígérte nekem: „a te utódaidnak adom ezt a földet!” (1 Mózes 24:7a, NCV fordítás)

A Bibliában több mint 7000 ígéret van Istentől számodra – siker, bizonyosság, egészség, bővölködés, erő, bölcsesség és sok más dolog ígérete. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanulj bízni benne!

Mikor egy célt tűzöl ki magad elé, ne a problémákra, hanem az ígéretekre fókuszálj. Keress ígéretet Isten Igéjéből, ami segít a célod elérésében.

Ezt teszi Ábrahám is, amikor Eliézer, a szolgája aggódni kezd, hogy vajon véghez tudja-e vinni a kapott küldetést. A mai igeversben Ábrahám beszél Eliézernek az ígéretről, amit Istentől kapott: „Az Úr elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan szerezz a fiamnak feleséget.” (1 Mózes 24:7b, NCV fordítás)

Neked nincs szükséged angyalra, mert a Szentírásban több tucatnyi helyen Isten maga mondja, „Veled leszek, bárhol is jársz!” Isten mindig veled van, akár érzed, akár nem. Csak csatlakoznod kell az Ő erejéhez.

A te Istened nagysága meghatározza céljaid nagyságát, és egy isteni cél kitűzése mindig Isten ígéretével kezdődik. Ne nézd a korlátaidat, nézd Isten ígéretét!

Beszéljetek róla:

  • Milyen ígéretet találtál ma Isten Igéjében?
  • Hogyan inspirál ez az ígéret téged egy Istentől rendelt cél kitűzésében?
  • Miért kellene, hogy megváltoztassa a céljaidat Istennek az az ígérete, hogy mindig veled lesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása