Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd az Úrra a napodat!

2016. június 20. 03:00 - hofgartekesnoemi

„Semmi miatt ne aggódjatok, helyette imádkozzatok mindenért. Mondd el az Úrnak, hogy mire van szükséged, majd köszönj meg neki mindent, amit tett.  Figyelj arra, ami igaz, becsületes, tiszta, szép és csodálatra méltó. Gondolj azokra a dolgokra, amelyek kitűnőek és érdemesek a dicsőítésre." (Filippi 4,6.8b NLT fordítás, második kiadás) 

Isten azt szeretné, ha egyszerre egy napot rábíznál „mindennapi kenyerünket ad meg nékünk ma" – hangzik az Úrtól tanult imádságban. Nem a jövő hetit, nem a jövő évit, vagy a jövő havit – csak a mait, egyszerre csak egyet. 

A Filippibeliekhez írott levél azt mutatja meg nekünk, hogy melyik az a négy dolog, amelyet minden nap újra és újra az Úrra kell bíznod. „Semmi miatt ne aggódjatok, helyette imádkozzatok mindenért. Mondd el az Úrnak, hogy mire van szükséged, majd köszönj meg neki mindent, amit tett.  Figyelj arra, ami igaz, becsületes, tiszta, szép és csodálatra méltó. Gondolj azokra a dolgokra, amelyek kitűnőek és érdemesek a dicsőítésre." (NLT fordítás, második kiadás).

  1. Semmiért se aggódj. Miért olyan nagy dolog az aggodalom? Mert nemcsak egy rossz szokásról van szó. Bűneink alapja ez. Isten azonban mindig megtartja ígéreteit, és nyugodtan bízhatsz az ő gondoskodásában. „Ne aggódjatok tehát a holnapért, hiszen a holnap elhozza majd a saját kételyeit. A ma bajai elég a mai napra." (Mt 6,34 NLT fordítás).
  2. Mindenért imádkozz. Az ima megváltoztathatja a dolgokat. A Rómaiakhoz írott levélben ez áll: „Ő, aki a saját fiát nem kímélve adta oda mindannyiunkért, hogyne adna nekünk vele együtt mindent?" (Róma 8,32 NIV fordítás). Az Úr megoldotta a legnagyobb gondodat – hogy hogyan juthatsz a Mennybe – amikor elküldte Jézust azért, hogy a te bűneidért is meghaljon. Mit gondolsz, ha ezt megtette érted, vajon nem tesz meg bármi mást is azért, hogy megoldja a gondjaidat? 
  3. Adj hálát az Úrnak mindenben. Bármi is történik, adj hálát. A Biblia nem azt írja, hogy adjunk hálát mindenért. Az áll benne, hogy legyünk hálásak mindenben. Nem kell hálásnak lenned a rossz dolgokért az életedben. A rákért, az autóbalesetért, a háborúért vagy a bántalmazést. De hálát adhatsz ezekben a helyzetekben is. Miért? Mert tudod, hogy Isten gondot fog viselni rád. Tudja Ő, hogy mire van szükséged. Azt is tudhatod, hogy segíteni fog rajtad. 
  4. Gondolj a jó dolgokra. Isten listát is ad nekünk azokról a dolgokról, amelyekre érdemes figyelnünk: amelyek igazak, tiszták, tiszteletre méltóak, szeretni valóak, és alkalmasak arra, hogy általuk dicsőítsük az Urat. 

Hol találsz olyan dolgokat, amelyek tiszták, és jó rájuk gondolni? A filmekben? Nem hinném. A TV-ben? Nem. Tiszta, szép és becsületes gondolatokkal Isten szavában találkozhatsz. Olvasgasd, tanuld meg, vésd az emlékezetedbe, és töltsd meg vele az elméd. Ahogy Ézsaiás írja: „Tökéletes békében tartod mindazokat, akik benned bíznak, akiknek minden gondolata megmarad benned." (Ézsaiás 26,3).

Beszéljetek róla:

  • Hiszel abban, hogy az ima megváltoztathat bármit? Miért, vagy miért nem? 
  • Merre terelődnek el leggyakrabban a gondolataid? Olyan dolgokra gondolsz, amelyek igazak, becsületesek, tiszták, szépek, csodálatra és dicséretre méltóak? 
  • Miért kell ma hálát adnod az Úrnak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.13)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása