Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet a kapcsolatokról szól, nem a sikerekről

2017. augusztus 05. 03:00 - csmsdvd

“Mert Krisztus Jézusban nem számít semmi sem …, csak a szeretet által munkálkodó hit” (Gal 5:6)

Tegnap láthattuk, a Biblia mennyire pontosan fogalmaz azzal kapcsolatban, hogy mi számít az életben. “Mert Krisztus Jézusban nem számít semmi sem …, csak a szeretet által munkálkodó hit” (Gal 5:6)

Amennyiben nem szeretet által vezérelt életet élsz, akkor szavaidnak nincs értelme, akkor tudásod hasztalan, nem számit miben hiszel, és nem számít milyen adakozó vagy.

Sőt mi több, ha nem a szeretet vezérel, akkor az sem számít mit értél eddig.

A Bibliában a 1Kor 13:3 szerint “ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból”. Felállíthatsz egy elképesztően hosszú listát, a személyes sikereidről. Felkerülhet az arcképed a Fortune magazin címlapjára. Nobel díjas lehetsz. Számtalan sikereket érhetsz el, az év vállalkozója lehetsz, felépíthetsz milliárdos céget a semmiből, vágyaid beteljesítésében élen járhatsz. A Biblia szerint semmi sem számít, ha nincs benned szeretet.

Az élet a kapcsolatokról szól, nem a sikerekről.

Ennyire egyszerű: lehetsz a legkiválóbb előadó, szónok, tudós elme, csodadoktor, adakozó emberbarát, sikeres megasztár, ha szereted nem szívből jön, minden egyéb nulla. Nem számít. Istennek csak ez számít: Szereted-e őt és szereted a többi embert?

Egy nap meg fogsz halni, és ott fogsz Isten előtt állni. Amikor ő számon kér, nem a folyószámládat fogja nézni vagy az okleveleid számát. A sportban elért eredményeid, érméid sem számítanak. Azt sem fogja nézni mennyi Like-od van, sem azt, hogy mi van az önéletrajzodban.

Isten téged a következő alapon fog megítélni. Milyenek voltak a kapcsolataid. Azt fogja kérdezni: Mennyire szerettél engem és mennyire szeretted embertársaid? Ez a legfontosabb parancsolat. Szeretted-e Istent teljes szívedből és szeretted-e felebarátodat, mint magadat?

Emiatt Pál arra tanít, hogy a legfontosabb ami számít, a szeretet által munkálkodó hit (lásd Gal 5:6)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ha ma halnál meg és Isten előtt állnál, mit mondana mennyire szeretted őt és mennyire szeretted embertársaid?
  • A munkád során Isten milyen lehetőséget adott, hogy szeresd a körülötted lévő munkatársaid?
  • Mit gondolsz, Isten miért várja el, hogy életünket szenteljük oda, hogy folyamatosan tanuljuk egymást szeretni?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása