Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért bír jelentősséggel a munkahelyen kimutatott szeretet?

2022. december 21. 03:00 - Anika Enikő

Minden egyes ember munkájának minősége látható lesz, amikor Krisztus napja feltárja azt. Mert azon a napon a tűz mindenki munkáját felfedi; a tűz próbára teszi, és megmutatja a valódi minőségét.(1 Kor 3,13 GNT fordítás)

Isten arra akarja használni a munkádat, hogy Jézushoz hasonlóvá tegyen. Azonban soha nem könnyű megtanulni olyan krisztusi tulajdonságokat, mint a felelősség, a jellem és a szeretet. Ahhoz, hogy megtanuld ezeket a dolgokat, úgy kell viszonyulnod az emberekhez, ahogy Jézus tenné – és ez különösen nehéz lehet a munkahelyen.

Akkor hát, miért kellene erőfeszítéseket tenned, hogy a munkahelyeden és a munkádban olyanná válj, mint Jézus?

Először is, mert Isten egy napon értékelni fogja a munkádat.

Pál apostol Korintusiakhoz írott levele harmadik fejezetének a 13.versében ezt mondja a Biblia: “Minden egyes ember munkájának minősége látható lesz, amikor Krisztus napja feltárja azt. Mert azon a napon a tűz mindenki munkáját felfedi; a tűz próbára teszi, és megmutatja valódi minőségét.” (1 Kor 3,13 GNT fordítás)

Minden amit a karriered során megvalósítottál; munkát, amit elvégeztél láthatóvá lesz, mert Krisztus az ítélet napján meg fogja vizsgálni azokat. Azon a napon mindenki munkája tűzpóbában méretik meg, azért hogy az egyes emberek jelleme és munkájuknak a minősége kirajzolódjék.

A munkád nagy részét el lehet végezni anélkül, hogy bárki láthatná vagy figyelné; de Isten tud róluk. Ő figyel, te pedig számot adsz neki a munkádról, akármennyire szolgainak is tűnik. Nem kell mindig jól csinálni. És természetesen, nem kell a legjobbnak lenned. De úgy kell dolgoznod, mintha Krisztusért tennéd – mert valóban érte teszed.

Másodsorban pedig Krisztushoz hasonlónak kellene lenned a munkádban, mert Isten örökkévaló jutalmakban részesít majd minden olyan cselekedetért, ami szeretetben ment végbe.

A Zsidókhoz írt levél hatodik fejezetének a 10. verse mondja: “Isten igazságos. Nem feledkezik el cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok.”(GW fordítás). Minden hétfő reggel eszedbe kellene jusson ez a vers. Isten nem fogja elfelejteni milyen keményen dolgozol, hogyan nyújtod a legjobbat, és hogyan mutatsz szeretetet az ő nevében.

A munkád számít Istennek. Az életed egyik célja az, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj. A munkád, illetve a munkahelyed lehet az egyik legfontosabb út ahhoz, hogy Isten megtanítson téged felelősséget vállani, hogy formálja jellemedet, és, hogy megtanítson szeretni az embereket. Továbbá, ez lehet az egyik fontosabb helye annak, hogy másokat hozzá irányíts.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Ha jól végezted a munkád a munkahelyen, szeretnéd, hogy ezt mások megtudják? Miért igen vagy miért nem?
  • Milyen érzéseket kelt benned az a tudat, hogy Isten mindig figyeli, hogyan dolgozol, hogyan szeretsz másokat, és hogy mindenre egy napon fény derül?
  • Amikor a munkában nehézségek akadnak, az emberek akkor is figyelnek a munkahelyeden; figyelik ahogyan másokkal bánsz. Mit szeretnél, hogyan lássanak benned?

A munkád fontossá tétele egy egyszerű imával kezdődik.

Ha szeretnéd, hogy a munkád az örökkévalóság szempontjából értékes legyen és számítson, akkor kezd azzal, hogy ma ezt mondod Istennek: "Uram! Meg akarok tanulni felelősségteljesebb lenni azáltal, hogy betartom az ígéreteimet, hogy betartom a határidőket, hogy betartom a szavamat és minden olyan dologot megteszek, ami felelősségteljességre utal. Növekedni akarok a jellememben; sőt; azt szeretném, hogy az életemben illetve a munkámban felmerülő problémák hozzájáruljanak ahhoz, és segítsenek türelmesebbnek, bizakodóbb és örömtelibbnek lennem; valamint, hogy teremjem a Lélek gyümölcseit.

Istenem kérlek, hogy használd a munkámat, a munkahelyemet, és taníts engem arra, hogyan szeressem igazán az embereket. Azt akarom, hogy szerető emberként ismerjenek. Arra kérlek, hogy szeresd az embereket rajtam keresztül, még azokat is, akiket nehéz szeretni.

Ha még nem adtad át a szívedet Jézusnak, akkor imádkozz hozzá eképpen: Jézusom! Bevallom, hogy magamnak éltem az életem, nem pedig neked és a te céljaidnak. Vétkeztem, és tudom, hogy te vagy az egyetlen módja annak, hogy hittel Istenhez mehessek, megtérhessek és elnyerhessem az üdvösséget. Tudom, hogy kereszthalálod és feltámadásod lehetővé teszi azt, hogy megismerjelek, szerethesselek, és egy napon örökké veled élhessek. Kérlek, jöjj be életembe, mint Úr, és tölts el szereteteddel. Rád bízom az életemet, és követni akarlak életem hátralévő részében. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most fogadtad be Jézust az életedbe, akkor kérlek küldj egy emailt erre a címre Rick@PastorRick.com, mert szeretnék neked ingyenes anyagokat küldeni, melyek segítségedre lesznek, hogy elindulj Jézussal az utadon.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása