Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az átadás három lépése és nyolc előnye

2018. február 20. 03:00 - csmsdvd

„Ha hozzá fordítod szívedet, és felé terjeszted kezedet, ha álnokság tapad kezedhez, távolítsd el, ne engedd, hogy sátradban csalárdság lakozzék! Akkor szégyen nélkül emelheted föl arcodat, erős leszel, és nem kell félned. Elfelejted a nyomorúságot, úgy gondolsz rá, mint levonult vizekre. Fényesebb lesz életed a déli verőfénynél, a sötétség is olyan lesz, mintha reggel volna. Bizakodás tölt el, mert lesz reménységed, körülnézel, és nyugodtan lefekszel.”  (Jób 11:13-18)

A Bibliában János első levelében a 4:18 versben olvassuk: A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.”

Hogyan élhetsz Isten szeretetében félelem nélkül?

Úgy, hogy minden nap átadod szívedet az Istennek.

Amikor reggel felkelsz, mielőtt a lábad leér a földre, azt mondod: „Istenem mielőtt elkezdem ezt a napot, átadom az érzelmeimet neked. Szeretném, ha érzelmeim Ura is lennél. Szeretném, ha te viselnéd gondját érzelmeimnek és gondolataimnak. Átadom a szívem neked. Szeretném, ha a te szereteted járna át.”

„Ha hozzá fordítod szívedet, és felé terjeszted kezedet, ha álnokság tapad kezedhez, távolítsd el, ne engedd, hogy sátradban csalárdság lakozzék! Akkor szégyen nélkül emelheted föl arcodat, erős leszel, és nem kell félned. Elfelejted a nyomorúságot, úgy gondolsz rá, mint levonult vizekre. Fényesebb lesz életed a déli verőfénynél, a sötétség is olyan lesz, mintha reggel volna. Bizakodás tölt el, mert lesz reménységed, körülnézel, és nyugodtan lefekszel.”  (Jób 11:13-18)

Három parancsolat és nyolc ígéret van ebben az igeszakaszban. Ha ezeket csinálod, Isten ezeket fogja cselekedni. Minden ígéretnek van egy kérelme.

Először is utasít valamire. Fordítsd hozzá a szívedet. Fordulj hozzá imádságban. Hagyj fel a bűneiddel, valld meg bűneidet Istennek.

Mindezek után lásd meg a nyolc előnyt: nem szégyenülsz meg, bízni fogsz, nem élsz félelemmel, gondjaid  levonulnak mint a vizek, a sötétség is fényes lesz mint a Nap délben, aludni tudsz, mert nincs semmi vész, biztonság  vesz körül, a félelem helyén reménységgel  telítődsz.

Nahát! Ki ne akarná ezeket az előnyöket? Próbáld meg, tedd ki ezeket a verseket a hűtőszekrényedre, hogy a hét minden napján lásd. Így emlékeztessen három dologra: add át a szívedet Istennek, imádkozz hozzá és valld meg bűneid. Ezáltal Isten megtölti szívedet szeretettel és kiűzi minden szorongásod és félelmed.

Próbáld meg ezen a héten és figyeled Isten, hogyan váltja be ígéretét, és egyben hogyan telsz meg az Ő szeretetével.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A büszkeséged hogyan akadályozza, hogy életedet, vagy annak bizonyos részeit átadd Istennek?
  • Milyen félelmek kiűzéséhez kéred Isten szeretetét?
  • Vajon miért várja el Isten, hogy előbb te tegyél valamit, mielőtt ő teljesíti be ígéretét?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása