Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fejezd be a napodat egy jó üzenettel!

2024. október 01. 03:00 - daniella_89

 

646b697c55bd5d64a78ac9ca_whatisthesteeringwheelonashipcalled.jpeg

"Tökéletes békében tartod azokat, akik benned bíznak, akik gondolataikat hozzád igazítják." Ézsaiás 26,3 NLT fordítás)

Ahogyan zárod a napodat, olyan lesz az alvásod. Az alvásod minősége meghatározza, hogyan tudsz majd működni a következő nap. Ahhoz, hogy megéld célodat, jól kell befejezned a napodat.

Zárd a napodat áldással - egy jó üzenettel! Nincs jobb üzenet annál, mint ami Isten szavában van. Olvass el néhányat Isten ígéretei közül! Bátorítson az olyan igazság, mint ez az ígéret Ézsaiás könyvéből: "Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik" Ézsaiás 26,3 NLT fordítás).

Amikor ezzel a igeverssel fejezed be a napodat, sokkal jobban alszol, hiszen két elképesztően bátorító igazságot tartalmaz:

Isten irányít

Nem a politikusok irányítanak. Nem más népek irányítanak. Nem a főnököd irányít. Nem te irányítasz. Végső soron Isten az, aki irányít. A Biblia azt mondja: "A király szíve olyan, mint a folyam vize, amelyet az ÚR vezet; Ő irányítja azt, amerre neki tetszik" (Példabeszédek 21,1 NLT fordítás).

Mivel Isten irányít, neked nem kell próbálkozgatnod. Ő arra vár, hogy beszélj hozzá és add át neki azokat a terheidet, amik nyugtalanítanak.

A végén úgyis Isten és az Ő családja győzedelmeskedik

Ami most van, az nem a történet vége. Ha elolvasod a Biblia utolsó fejezetét, abban láthatod, hogy Isten győz. Ha az utolsó dolog, amit néztél, mielőtt aludni tértél, a késő esti híradó vagy egy TV-s beszélgetés a hírekről, akkor lehangoltan alszol el. De ha úgy mész pihenni, hogy Isten igazságát játszod le újra a fejedben, akkor békésen fekszel le.

A Holokauszt túlélő Corrie Ten Boom azt mondta: "Ha a világra nézel, szorongani fogsz. Ha magadba nézel, lehangolt leszel. Ha Krisztusra nézel, megnyugszol."

Hol keresed a nyugalmat? Mielőtt befejezed a napodat, juttasd eszedbe Isten igazságát! Mondd: "Istenem, Te irányítasz. Ez nem a történet vége. Mi győzünk a végén. Jó éjszakát, Uram! Holnap reggel találkozunk."

Aztán, aludj békességben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen fizikai, kapcsolati, érzelmi és lelki változásokat veszel észre magadon, ha jól alszol éjszaka?
  • Miért kellene, hogy Isten igéje békét adjon neked?
  • Milyen lépést tudsz ma megtenni azért, hogy Isten igéjéből vett jó üzenettel zárd a napodat?

Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztushoz tartoznak.

A Biblia azt mondja, minden ember messze van Isten tökéletes mércéjétől. Isten mégis szeret - habár bűnös és tökéletlen vagy. Igazság szerint Isten annyira szeret, hogy elküldte a fiát, Jézust, hogy megtisztítson bűneidtől, és bevigyen Isten családjába.

Ha készen állsz arra, hogy csatlakozz Isten örökkévaló családjához, itt egy ima, amivel elkezdheted:
"Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked fogok elszámolni az életemmel. Megvallom, hogy eddig semmibe vettelek. Tudom, hogy vétkeztem ellened, a saját tervem szerint éltem, nem pedig a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és hozzád akarok menni!

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit rosszul tettem, hogy nekem ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a Te kegyelmed menthet meg.

Jézus, köszönöm neked, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vetted. Te tettél elfogadhatóvá ahhoz, hogy a Mennybe kerüljek, és most alázatosan kérlek: ments meg! Kérlek, ments meg a bűneimtől és azoktól a szokásaimtól, amik tönkreteszik most az életemet. Hiszek benned, Jézus, és hiszem azt, hogy megtartod az ígéreted és azonnal, bizonyosan, teljesen és örökkévalóan megmentesz. Jézus nevében, Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad elején.

* (Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.24)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása