Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapcsolatok helyreállítása: Istennel beszélj először

2018. március 08. 03:00 - daniella_89

"Mi okoz harcokat és viszályokat köztetek?...Vágyakoztok valamire, de az nincs... Azért nincs, mert nem kéritek Istentől." (Jakab 4:1-2 NIV fordítás)

gettyimages-531607410.jpg


Az első biblikus lépés egy kapcsolat helyreállításakor az, hogy Istennel beszélj, mielőtt még az adott személlyel beszélnél.

Beszéld meg a problémát Istennel. Ha először imádkozol ahelyett, hogy a problémádat egy barátodnak meséled el, gyakran megtapasztalhatod, hogy Isten megváltoztatja a szívedet, vagy megváltoztatja a másik embert anélkül, hogy te bármit tennél.

Minden kapcsolatod jobb lenne, ha többet imádkoznál azokért. Használd az imát arra, hogy függőleges irányban engedd ki magadból a dolgokat - ahogy Dávid is tette a zsoltárokban. Mondd el Istennek a csalódásaidat. Kiálts Hozzá. Őt nem lepődik meg és nem lesz ideges, amikor úgy mész Hozzá, hogy harag,  fájdalom, bizonytalanság vagy bármely más érzés van benned. Mondd el Neki, hogy pontosan mit érzel.

A legtöbb konfliktus betöltetlen szükségben gyökerezik, és vannak olyan szükségletek, amelyeket csak Isten tud betölteni. Ha azt várod bárkitől - egy baráttól, társtól, pásztortól vagy családtagtól - hogy töltsön be olyan szükségletedet, amit csak Isten képes betölteni, akkor annak csalódás és keserűség lesz az eredménye. Az embernek sok olyan dologra van szüksége, amit csak egyedül Isten képes betölteni.

Jakab apostol azt írja, hogy sok konfliktusunk abból fakad, hogy nem imádkozunk: "Mi okoz harcokat és viszályokat köztetek?...Vágyakoztok valamire, de az nincs... Azért nincs, mert nem kéritek Istentől." (Jakab 4:1-2 NIV fordítás)

Ahelyett, hogy Istenre néznénk, másoktól várjuk, hogy boldoggá tegyenek, és dühösek leszünk, ha ez nem sikerül. Isten ezt mondja: "Miért nem hozzám jössz először?"

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Általában mit teszel először, amikor konfliktusod van valakivel?
  • Mit gondolsz, miért hajlunk arra, hogy konfliktus esetén először másoknak beszéljünk arról?
  • Az imaéleted tükrözi, hogy csak Isten tudja betölteni minden szükségletedet? Miért, vagy miért nem?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása