Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor hívod Istent, Ő válaszol

2018. május 27. 03:00 - Anika Enikő

"Mert mindenki megmenekül, aki segítségül hívja az Úr nevét” (Róma 10:13)

 

 

Az életednek egy olyan szakában vagy, ahonnan szabadításra van szükséged? Kész vagy segítségért kiáltani? Nincs szükség ehhez egy különleges telefonra, vagy végveszély jelzőre. Csupán annyit kell tenned, hogy kéred Jézust, hogy mentsen ki, vagy mentsen meg ettől/ebből a helyzetből. Kérheted őt, hogy az életed bármilyen területén szabadítson meg téged: kapcsolatokra, anyagi helyzetekre, egészségre vagy bármire vonatkozólag. Ám kérned kell.

A Zsoltárok 91:15-ben Isten ezt mondja: “Mikor kiáltanak hozzám, felelek. Velük vagyok a bajban. Kimentem őket, és fölemelem őket.” (GNT fordítás) Ez nem üres beszéd, mert Isten nem hazudik. Meghasonlás lenne a jellemével szemben, mert ő a teljes igazság.

Figyeld csak meg: Isten azt mondja, hogy meg kell tenned a magad részét és ő is megteszi a magáét. Ennyi. Csak hívd segítségül az Úr nevét. És az Úr neve Jézus

Igen lényeges megérteni, hogy bármilyen életmentő műtét során, a megmentőnek kell határoznia és döntenie a mentés módszeréről. Te nem döntheted el, hogyan szabadulj meg. Nem tőled függ; a Megváltótól függ. És Jézus ezt mondja: “Én vagyok az út…senki nem megy az Atyához, csakis én általam. “ (János 14:6)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan merítesz erőt a “teljes igazság” természetéből, mely Isten jellemének része?
  • Miért fontos, amit Isten mond, hogy meg kell tennünk a magunk részét, és segítségül hívni az Urat?
  • Hogyan mentett meg Jézus téged? Melyik a legmeglepőbb része a történetednek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása