Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten elhívott, hogy az egyházhoz tartozz

2019. augusztus 29. 03:00 - Besther

„Így most ti... nem vagytok látogatók, sem idegenek. Polgárok vagytok Isten szent embereivel együtt. Isten családjába tartoztok” (Ef 2,19 ICB fordítás).

Isten nem csak cselekvésre hívott el, hanem hogy tartozz valahová.cross-2028079_960_720.png

A Biblia azt mondja: „Isten az egyetlen, aki mindent teremtett, és minden az ő dicsőségéért van. Sok gyermeket akart, hogy megossza dicsőségét” (Zsid 2,10 NCV fordítás).

Isten nem akarta, hogy gyermekei árvák legyenek. Családba helyezte őket, Isten családját pedig egyháznak hívják. Elhívott, hogy az egyházhoz tartozz.

A Biblia azt mondja: „Így most ti... nem vagytok látogatók, sem idegenek. Polgárok vagytok Isten szent embereivel együtt. Isten családjába tartoztok” (Ef 2,19 ICB fordítás).

A Bibliában szereplő egyház szó görögül ekklésziá. Ez a káleó szóból ered, ami azt jelenti: hív. Az ekklésziá szó szerint olyan emberek csoportját jelenti, akiket Isten elhívott.

Tudod, hogy ez mit jelent? Az egyház nem egy esemény. Nem egy épület. Nem olyasmi ahová mész. Az egyház az, ahová tartozol. Ez egy kapcsolat. Isten elhívott, hogy része légy egy családnak, melyben mindenkit Isten hívott el. 

Az egyház nem teher, előírás vagy követelmény, hanem egy család. Csak akkor fogod megismerni Istent és célját az életedre nézve, ha közösségben vagy Isten családjával.

Az egyházhoz tartozás az életed egyik legnagyobb áldása és a bátorítás forrása lesz.

Ezt nem hagyhatod ki!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan könnyű összetéveszteni az egyházat egy eseménnyel vagy egy épülettel? Hogyan emlékeztetheted magad az egyház valódi természetére?
  • Milyen szerepet játszik életedben az egyház? Milyen érzéseket tapasztalsz, amikor elmondják rólad, hogy az egyházhoz tartozol?
  • Hogyan tudod teljes mértékben elkötelezni magad a gyülekezeted családjával?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása