Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szemtől szemben a félelemmel? Összpontosíts másra!

2024. február 25. 03:00 - Mapetso

 

woman-1283234_640.jpg"Akiket Isten Lelke vezet, azok Isten gyermekei. Mert a Lélek, melyet Isten adott nektek, nem rabszolgákká tesz benneteket, és nem félelemre késztet benneteket; ehelyett a Lélek Isten gyermekeivé tesz benneteket, és a Lélek ereje által így kiáltunk Istenhez: Atyám, Atyám! Isten Lelke csatlakozik a lelkünkhöz, hogy kijelentse, hogy Isten gyermekei vagyunk." Róm 8,14-16 (GNT)

Gyerekkoromban nem gyakran ijedtem meg. Félelem nélkül játszottam. De amikor mégis megijedtem, mindig apámhoz kiáltottam. Tudtam, hogy számíthatok rá. Ő erős volt, és bárkivel képes volt szembeszállni.

Erre vagyunk hivatottak mi is, amikor félünk: Kiáltsunk Atyánkhoz segítségért!

Ne a félelmedre koncentrálj. Helyette koncentrálj inkább Istenre, az Atyádra. Kérj tőle segítséget! A Rómaiaknak írt levél 8. fejezetének 14-16 verseiben olvashatjuk: "Akiket Isten Lelke vezet, azok Isten gyermekei. Mert a Lélek, amelyet Isten adott nektek, nem rabszolgává tesz benneteket, és nem félelemre késztet benneteket, hanem a Lélek Isten gyermekeivé tesz benneteket, és a Lélek ereje által így kiáltunk Istenhez: Atyám, Atyám! Isten Lelke csatlakozik lelkünkhöz, hogy kijelentse, hogy Isten gyermekei vagyunk" (GNT).

A félelem ellenszere az az igazság, hogy többé nem rabszolga, hanem Isten gyermeke vagy. Isten gyermekének lenni mindent megváltoztat. Most már egy család tagja vagy. A családok pedig gondoskodnak egymásról.

Tegyük fel, hogy egy nagyvárosban nőttél fel, és a családod a család - a maffia - része volt. És gyerekként valaki elkezd bántalmazni téged. Azt mondhatnád: "Várj egy percet! Tudod, hogy ki vagyok én? Az apám Guido. Biztos, hogy hozzám akarsz érni? Mert a családhoz tartozom."

Ezt akarja Isten, hogy tudd, amikor félsz. A családjához tartozol, és ő gondoskodik a gyermekeiről. Védelmez téged. És nála van a világ összes ereje - minden erő, amire szükséged van ahhoz, hogy szembenézz a félelmeiddel.

A tudat, hogy az univerzum Teremtőjének gyermeke vagy, mindent megváltoztat.

Amikor félsz, emlékeztesd magad arra, hogy ki vagy, és hogy milyen családhoz tartozol. A Szentlélek segítségével csak annyit kell tenned, hogy Atyádat hívod. Számíthatsz rá!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, ami most mindennél jobban megrémít?
  • Mi az igazság ezzel a helyzettel kapcsolatban? Hogyan kapcsolódik ebbe a helyzetbe Isten?
  • Hogyan gondoskodott Isten rólad a múltban, amikor féltél? Hogyan segít ennek felidézése abban, hogy szembenézz a mai félelmeddel?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.18.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása