Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A problémák az örökkévalóságra készítenek fel

2019. december 22. 03:00 - Lilla:)

20191222.jpg

„Szívből örüljetek! Csodálatos öröm áll előttetek, még akkor is, ha most egy rövid ideig sok megpróbáltatáson kell átesnetek. Ezek a kísértések mutatják majd meg, hogy valódi a hitetek. Ez olyan, mint a tűz próbája, ahogy tisztítják az aranyat; bár a ti hitetek sokkal értékesebb, mint az arany. Tehát, amikor a hitetek erős marad a gondok közepette is, az sokkal nagyobb dicséretet, diadalt és tiszteletet jelent majd azon a napon, amikor Jézus Krisztus megmutatja magát az egész világnak” (1Pt 1,6–7 NLT fordítás).

A pozitív gondolkodásnál jóval többre van szükséged, hogy túléld ebben a világban. Reményre van szükséged. Az állandó reménység pedig lehetséges, hiszen Isten az örökkévalóságra készít fel.

Isten bármit képes használni az életedben – a jót, a rosszat és a csúfat is –, hogy felkészítsen. Amikor ezt megérted, az életnek kezd majd értelme lenni. Már nem kérdezgeted majd: „Uram, ez miért történik?”, hiszen tudni fogod az okát.

A Biblia azt mondja: „Szívből örüljetek! Csodálatos öröm áll előttetek, még akkor is, ha most egy rövid ideig sok megpróbáltatáson kell átesnetek. Ezek a kísértések mutatják majd meg, hogy valódi a hitetek. Ez olyan, mint a tűz próbája, ahogy tisztítják az aranyat; bár a ti hitetek sokkal értékesebb, mint az arany. Tehát, amikor a hitetek erős marad a gondok közepette is, az sokkal nagyobb dicséretet, diadalt és tiszteletet jelent majd azon a napon, amikor Jézus Krisztus megmutatja magát az egész világnak” (1Pt 1,6–7 NLT fordítás).

Ezek a versek több igazságot is megfogalmaznak, amik ma is épp úgy fontosak, mint Péter idejében.

A problémák csak ideiglenesek. Nem tartanak örökké, azonban Isten a céljai teljesítéséhez használja őket.

A gondok szükségesek. Nélkülözhetetlen részei a mennyre való felkészülésednek.

A próbatételek változatosak. Mindenféle formában, méretben és intenzitásban megtapasztalhatod őket.

A nehézségek tesztelik a hitedet. Építed az izmaidat azáltal, hogy próbára teszed őket. Ugyanez a helyzet a hiteddel is.

A gyötrelmek tisztítják a motivációdat. Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Arra használja a gondokat, hogy finomítson a jellemeden.

A megpróbáltatások felkészítenek a jutalmadra. Össze sem lehet hasonlítani azokat a dolgokat, amiken most keresztülmész, azokkal a jutalmakkal, amik a mennyben várnak.

Kétségtelen, hogy azok a gondok, amiket most tapasztalsz, nem mulatságosak. A Biblia azonban egyértelműen kijelenti, hogy valami jónak az előfutárai. Erősebbé teszik a hitedet.

Ezért lehet hited bármikor, attól függetlenül, hogy éppen mi történik veled.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használja Isten a problémákat arra, hogy erősítse a hited?
  • A mai áhítatban rejlő igazság megértése hogyan segít számodra megtapasztalni egy nagyobb reménységet?
  • Kivel tudnád megosztani a mai áhítat üzenetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása