Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fektess be örökkévaló otthonodba!

2022. július 09. 03:00 - Anita.B

pexels-adam-kontor-325117.jpg“Bár nagyra értékelem az ajándékaitokat, de ami a leginkább boldoggá tesz, az a kedvességetek jól megérdemelt jutalma.” (Filippi 4,17 TLB)

Minden alkalommal, amikor nagylelkű vagy, az örök otthonodba fektetsz be.

Jézus ezt az elvet nevezte “kincsgyűjtésnek a mennyben.” Valójában hatszor használta ezt a kifejezést a Bibliában! Amikor Jézus hatszor mond valamit, jobb, ha odafigyelsz. Ha nem teszed, akkor lemaradsz az áldásról.

A Máté 6,19-20-ban Jézus azt mondja: “Ne itt a földön gyűjtsétek a kincseket, ahol a molyok megeszik, a rozsda tönkreteszi, és ahol a tolvajok betörnek és lopnak. Tároljátok kincseiteket a mennyben, ahol a moly és a rozsda nem pusztít, és a tolvajok nem törnek be és nem lopnak.” (NLT)

A legtöbb ember kevesebb, mint 100 évet tölt ezen a bolygón; aztán minden földi kincset maga mögött kell hagynia. De a mennybéli kincseidet örökké élvezni fogod.

Szóval, hogyan gyűjthetsz kincseket a mennyben? Hogyan küldheted előre? Ezt úgy teheted meg, hogy emberekbe fektetsz be.

Isten azt akarja, hogy emberekbe fektess be, mert ezek a befektetések örökkévaló következményekkel és jutalmakkal járnak. Csak két dolog van, ami örökké tart: Isten igéje és az emberek. Az emberek az örökkévalóságot vagy a mennyben, vagy a pokolban töltik, és ha befektetsz valakibe, az mindent megváltoztathat.

A Filippi 4,17 azt mondja: “Bár nagyra értékelem az ajándékaitokat, de ami a leginkább boldoggá tesz, az a kedvességetek jól megérdemelt jutalma” (TLB).

Pál írt a filippieknek, hogy kifejezze nagyrabecsülését támogatásukért. De azt mondta, ami a legtöbbet jelentette – ami a legnagyobb örömet okozta számára –, hogy tudta, áldozatkészségük és nagylelkűségük kincset jelentett nekik a mennyben. Befektetésként tekintettek rá, amivel örökkévaló otthonukba egyaránt befektettek.

Mindenért jutalmat kapsz, amit elajándékoztál. Odaadod az idődet? Jutalmat kapsz a mennyben. Elajándékozod az energiádat? Jutalmat kapsz a mennyben. Odaadod a pénzed? Jutalomban részesülsz a mennyben.

A nap folyamán keresd a módját, hogyan légy nagylelkű, és fektess be örökkévaló otthonodba!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon használod az idődet, energiádat és a pénzedet, hogy emberekbe fektess be?
  • Mi a legnehezebb számodra, nagylelkűnek lenni az időddel, az energiáddal vagy a pénzeddel? Kérdd Istentől a hitet, hogy ezen a területen is nagylelkű légy és megtapasztalhasd az áldását.
  • Hogyan érhetsz el olyan életmódot, hogy a mennyben gyűjtsd a kincseidet, ne a földön?

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása