Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy felismerd a rendeltetésed, ismerd meg ajándékaidat!

2020. július 25. 03:00 - Anika Enikő

„Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai” (1Pt 4,10).

Tudod, hogy Isten miért teremtett téged? Tudod, hogy mi a rendeltetésed? Egy csomó dolgot meg kell tenned ahhoz, hogy betöltsd a rendeltetésed. Ezeket fogjuk áttekinteni a következő néhány napban Eszter könyvének segítségével.

Az első dolog, amit tenned kell, az az, hogy felismerd az ajándékokat, amiket Isten neked adott. Ezeket ezért kaptad,  hogy használd fel őket. Ide tartoznak azok a dolgok is, amik nincsenek a te irányításod alatt: a szüleid, a nemzetiséged, a faji hovatartozásod és a nyelv, amit beszélsz. Továbbá ide tartoznak még a szellemi, lelki ajándékaid, a szívből jövő érzelmeid, a képességeid, a jellemed, az egyéniséged és a tapasztalataid. Ezek azok a dolgok, amik egyedivé tesznek.

Nem vagy felelős azokért az ajándékokért, melyeket Isten nem adott neked. Más szóval, ha nincsen festői tehetséged, akkor nem várható el tőled, hogy olyan képeket fess, mint Rembrandt. Ám azon ajándékok használatáért, amiket Istentől kaptál, igenis felelős vagy.

A mennyben Isten nem fog összehasonlítani senkivel, hanem csupán saját magadhoz fog mérni. Mit tettél mindazzal, amit kaptál? Mit tehettél volna, ha egy kicsit jobban bíztál volna Istenben? Pál levele a rómaiakhoz 14. fejezetének 12. versében ez áll: „Mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.”

Isten, adott Eszternek,egy csakis a számára tervezett, egyedi segítséget ahhoz, hogy beteljesítse rendeltetését. Végeredményként: „Eszter mindenkinek megtetszett, aki csak látta... A király minden nőnél jobban megszerette Esztert; minden leánynál jobban megnyerte tetszését és szeretetét. Ezért az ő fejére tette a királyi koronát, és királynévá tette...” (Eszt 2,15–17)

Isten céllal adott Eszternek képességeket, ahogyan neked is. És ahogyan Eszter, úgy te is felelősséggel tartozol, hogy jól gazdálkodj a kapott ajándékaiddal. Ezeket nem csak saját hasznodra kaptad, hanem Isten azért adta ezeket neked, hogy mások hasznára használd őket.

Amint felismered ajándékaidat, és elhatározod, hogy jóra használod őket, azután Isten is alkalmazni tud téged – ahogyan Eszterrel is tette –, hogy betöltsd Isten a célját itt a földön.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Készíts egy listát arról, hogy milyen ajándékokat, képességeket kaptál Istentől! Ne feledd el belevenni azokat sem, melyeket nem tudsz irányítani. Kérdezd meg magadtól: „Mit adott Isten nekem, amit jóra tudok használni?”
  • Milyen jó dologra használhatod ezen a héten az ajándékaidat?
  • Miért van szabadság abban, ha azt teszed, amire Isten egyedileg teremtett téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása