Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem érheted el Isten álmát nehezteléssel a szívedben

2022. április 23. 03:00 - daniella_89

"Az egyik ember meghal ereje teljében teljes biztonságban és nyugalomban; testében jól tápláltan, csontjaiban zsíros velővel. A másik pedig meghal keserű lélekkel, sosem élvezve semmi jót." (Jób 21,23-25 NIV fordítás)

hand-rocks-holding-pebbles-thumbnail.jpeg


Lehetnek nagy álmaid a családodra vonatkozóan, a karrieredről és a közösséggel kapcsolatban, amelyhez tartozol. De egyik álom sem közelíti meg azt az álmot, amelyet Isten tartogat számodra.

A Biblia elmondja nekünk: "Amit a szem nem látott, amit a fül nem hallott és az elménk el sem képzelt, olyan dolgokat készített Isten azoknak, akik szeretik Őt" (1Ko 2,9 GW fordítás)

Nem léphetsz be Isten neked szánt álmába anélkül, hogy megtanulnál kilépni a meg-nem-bocsátás börtönéből. Nem léphetsz be ezekbe a lehetőségekbe neheztelést hordozva magaddal.

Miért kellene megbocsátanod azoknak, akik bántanak?

Mert Isten is megbocsátott neked.
Senkinek nem kell jobban megbocsátanod, mint ahogy Isten már neked megbocsátott. Amikor hitre jutsz Krisztusban, nem csak megkapod a bűneid bocsánatát: Isten teljesen eltörli azokat! Sehol nem tartják őket számon.

A Rómaiakhoz írt levél 8:1-2 azt mondja: "Most már semmiféle kárhoztatás nem várja azokat, akik Krisztus Jézushoz tartoznak. Mert az életadó Lélek ereje - és ez az erő az enyém Krisztus Jézus által - kiszabadított a bűn és a halál ördögi köréből" (TLB fordítás) Ha nem bocsátasz meg az embereknek az életedben, egy ördögi kört kezdesz; ennek pedig nem lesz vége egészen addig, míg meg nem bocsátasz azoknak, akik fájdalmat okoztak.

Bocsáss meg, mert a neheztelés megnyomorít
Hogyha elutasítod, hogy megbocsáss valakinek, az nem őt fogja bántani. Hanem téged. A neheztelés megnyomorít. A megbántottságba való kapaszkodás olyan, mintha mérget innál és azt remélnéd, hogy abba majd a másik ember hal bele. Lehet, hogy olyan fájdalomba kapaszkodsz, amelyet olyan emberek okoztak, akik nem bánthatnak többé. Nem árthatnak, ha csak nem hagyod nekik!

A Biblia azt mondja: "Az egyik ember meghal ereje teljében teljes biztonságban és nyugalomban; testében jól tápláltan, csontjaiban zsíros velővel. A másik pedig meghal keserű lélekkel, sosem élvezve semmi jót." (Jób 21:23-25 NIV fordítás)

Lehetsz boldog, vagy a fájdalmadba kapaszkodva keserűvé válhatsz. Tied a döntés.

Bocsáss meg, mert neked is szükséged lesz megbocsátásra a jövőben.
Folyamatosan hibákat követsz el - hiszen ember vagy. Szükséged lesz megbocsátásra a jövőben, így neked is meg kell bocsátanod másoknak. Jézus ezt tanította: "Ha nem bocsátotok meg másoknak, Atyátok nem bocsátja meg a ti bukásaitokat" (Mát 6:15 GW fordítás)

Nem kaphatod meg azt, amit te nem akarsz megadni.

Ez az a nap, mikor elkezdhetsz megbocsátani, és így meggyógyulni, tovább mozdulva Isten neked szánt álma felé.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad számodra kedves emberek életét kisiklani a megbocsátás hiánya miatt?
  • Mit gondolsz, az emberek miért választják inkább a keserűséghez való ragaszkodást ahelyett, hogy átölelnék az életet amit Isten akar, hogy éljenek?
  • Hogyan segít neked a saját szükséged megértése a megbocsátásra abban, hogy készségesebben megbocsáss másoknak?

 

Isten Szabadsága Elérhető Számodra Ma

Isten megígérte, hogy azoknak, akik Jézusban hisznek, nincs kárhoztatásuk. Ő azért küldte el Jézust, hogy megszabadítson a bűneidből. Az Ő kereszthalála volt a fizetség minden rossz dologért, amit eddig tettél, vagy tenni fogsz. Azzal, hogy feláldozta magát a bűneidért és az Ő igazságát adta neked, Jézus lehetségessé tette, hogy kapcsolatod legyen Istennel, az Atyával.

A Húsvét jó híre nem csak ez. Isten feltámasztotta Jézust a halálból, bizonyítva az erejét a bűn és a halál felett. Ez tette lehetségessé számodra, hogy az örökkévalóságot a Mennyországban tölthesd vele.

Ha készen állsz átadni az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Hiszem, hogy Ő meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad a halálból. Ettől a naptól kezdve szeretnék bízni benne, mint Megváltómban, és követni Őt, mint Uramat. Vezesd az életemet és segíts megtenni a te akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal való utad kezdetén.

 

*(Daily Hope by Rick Warren (From Fearless Living), 2022.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása