Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt Istent választottad, Ő már kiválasztott téged

2022. október 25. 03:00 - Antal Péter Dávid

colorful-forest-trees-during-autumn.png

"Ti az Atya Isten szándéka szerint lettetek kiválasztva, és az Ő Lelke tett titeket szent néppé." (1Péter 1,2 GNT fordítás) 

Megromlott világunkban sokan kérdezik, miért van az, hogy a dolgok sokszor nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Azt szeretnék tudni, hogy egyáltalán reménykedhetünk-e valamiben?

A remény létfontosságú.

Neked és nekem valódi reményre van szükségünk – nem csak optimizmusra. Az optimizmus pszichológiai jelenség; a gondolkodásmódunkról szól. A remény teológiai fogalom; Istenről szól, arról, hogy Ő kicsoda és milyen a kapcsolata veled. Az optimizmus pozitív gondolkodás. A remény szenvedélyes és erőteljes bizalom.

Péter apostol első levele a "remény levele". Péter ezt azoknak a keresztényeknek írta, akiket a Római Birodalom üldözött.

Ebben a levélben Isten a mélyen gyökerező remény öt forrását hozza elénk. A következő néhány nap áhítataiban mind az öt reményforrást megvizsgáljuk.

A mélyen gyökerező remény első eredőpontja: Isten kiválasztott téged, már azelőtt mielőtt te választottad őt.

A Biblia azt mondja: "Ti az Atya Isten szándéka szerint lettetek kiválasztva, és az Ő Lelke tett titeket szent néppé." (1Péter 1,2 GNT fordítás).

Megváltásod nem véletlen. Jóval azelőtt, hogy te Istent választottad, ő már kiválasztott téged. Ő elképzelt téged és már azelőtt, hogy megteremtette az univerzumot, Isten úgy döntött, hogy meg akar teremteni téged.

Nézd meg újra a fenti Bibliai igét! Azt fejezi ki, hogy Isten szándéka az volt, hogy te népének tagja légy. Ez azt jelenti, hogy Istennek célja van az életeddel. Mi ez a cél? Azt akarja, hogy megszentelődj a Mennyei Országa számára.

Más szóval, Isten arra választott ki téged, hogy vele töltsd az örökkévalóságot. Ez nagy dolog! Valójában ez a legmagasabb kitüntetés, amit valaha is kaphatsz.

Ez az első, ami reményre ad okot neked, függetlenül attól, hogy mi történik életedben.

Hagyd, hogy ez a benned gyökerező remény mélyen beépüljön az életedbe: Isten kiválasztott téged, hogy vele töltsd az örökkévalóságot, még mielőtt te választottad volna őt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért küzdenek olyan sokan a reménytelenséggel?
  • Milyen módon fejlesztette ki benned Isten a megszentelődést, azt, hogy szentként viselkedj?
  • Hogyan ad reményt neked az az igazság, hogy Isten kiválasztottja vagy?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2022.10.18.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása