Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tartós szeretet kulcsa

2023. október 26. 03:00 - Olajfa

"A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig remél és minden körülmények között kitart."  (1Kor 13,7 NLT fordítás)

 A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt, tevékeny és elszánt. Kitart a legrosszabban is és nem adja fel a kapcsolatot. Ez a szeretet makacs.

Egy kapcsolat célja nem- csak az, hogy boldoggá tegyen, hanem az is, hogy megszenteljen. A kapcsolatok, - akár házastársaddal, gyermekeddel, vagy közeli barátoddal - megtanítanak arra, hogy többet gondolj másokra, mint magadra. Ha kitartasz mellettük a nehéz időkben, akkor meg fogsz tanulni bizonyos dolgokat, amelyeket más módon soha nem tanulnál meg.

Amikor a feleségemmel összeházasodtunk, rájöttünk, hogy teljesen az ellentétei vagyunk egymásnak. A nászéjszakánkon elkezdtünk veszekedni és onnantól kezdve egyre csak rosszabb lett. Szerettük egymást, de nem jöttünk ki egymással.

De fogadalmat tettünk az esküvőnkön és úgy döntöttünk, hogy a válás nem megoldás. Azt mondtuk: "azon fogunk lenni, hogy működjön a házasságunk, ha addig élünk is" - és majdnem belehaltunk. Annak ellenére tanácsadásra jártunk, hogy a kapcsolatunk tönkrement. Áldozatot hoztunk azért, hogy egymás iránti elkötelezettségünket tiszteletben tarthassuk. Felnőttünk. A házasságunk első két évében küzdöttünk, de aztán jobbak lettünk általa.

Talán ma neked kell ezt hallanod: ne add fel! Folytasd! Tarts ki! Légy makacs! Ne engedd el Isten ajándékát, a kitartó szeretetet, csak mert dolgozni kell érte! Mindig megéri a harcot!

Megtanulni szeretni a legnagyobb lecke az életben. Ezért helyezett téged Isten erre a bolygóra. Ez nem mindig könnyű, néhány embert egyszerűen nehéz szeretni. 

Valójában a kitartó szeretetnek nincs "titka". A kulcs azonban az, hogy Isten szeretetét engeded, hogy átáradjon rajtad.

A Filippi 2,5 azt mondja: "Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is volt". Az emberi szeretet elkopik. De ha Jézus szeretete van benned, akkor kitartó szeretettel fordulhatsz másokhoz.

Nyisd meg az életed előtte és engedd, hogy rajtad keresztül szerethessen másokat!

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan kellett kitartónak lenned ahhoz, hogy fenntartsd a szeretetet egy kapcsolatban? Hogyan fejlődött a kapcsolatod ennek hatására?
  • Mit tehetsz azért, hogy többet megtudj Isten szeretetéről, hogy ezáltal jobban szeress másokat?
  • Miből tudhatod, hogy többet gondolsz másokra, mint magadra?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A bűneid elválasztanak Istentől. Csak Isten kegyelme az, ami megengedi, hogy visszatérj vele a helyes kapcsolatba. 

A Biblia azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki sem dicsekedjék." (Efézus 2,8-9)

Ha kész vagy kibékülni a Teremtőddel, akkor mondd el ezt az imádságot: 

"Drága Jézus! Nem akarom többé, hogy a bűnöm elválasszon tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit valaha tettem, megbocsájtást nyer. Megismerem életem célját és egy napon az örökkévaló otthonodba, a mennybe fogadsz engem.

Megvallom a bűnöm és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogyha megvallom a bűnöm és bízom benned, megmenekülök. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van és nem azáltal, amit teszek. Mint Uramat fogadlak az életembe. Ma az életem minden részét odaadom a te vezetésed alá.

Azt az életet akarom élni, amire teremtettél és életem hátralevő részében önmagam helyett téged akarlak szolgálni. Rád bízom az életem és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozok. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy emailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.19.)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása