Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Növekedjetek, vessetek, és járjatok hitben

2024. április 27. 03:00 - Erika1832

Gyökerezzetek meg őbenne, oreg_fa01.jpgés az életetek rá épüljön. Így erősödik meg a hitetek abban az igazságban, amit tanítottak nektek, és a hálaadásotok túlárad majd."  (Kol. 2,7 NLT fordítás)

Isten azt akarja, hogy a növekedésre, a vetésre és a hitben való haladásra koncentrálj.

Először is, Isten azt akarja, hogy növekedj hitben. Nem akarja, hogy lelki csecsemő maradj. A Biblia azt mondja a Kolossé 2,7-ben: "Gyökerezzetek meg őbenne, és az életetek rá épüljön. Így erősödik meg a hitetek abban az igazságban, amit tanítottak nektek, és a hálaadásotok túlárad majd"(NLT fordítás).

Isten azt is szeretné, ha hitben vetnél. Azt akarja, hogy megtanulj nagylelkűvé válni, - mert nem válhatsz Krisztushoz hasonlóvá anélkül, hogy nagylelkűvé ne válnál. A Biblia azt mondja: „Emlékezz erre: aki szűken vet, az szűken is fog aratni, és aki bőkezűen vet, az bőkezűen is fog aratni” (2Korinthus 9,6).

Ez a vetés és aratás törvénye, és ez az élet minden területére igaz. Ha kritikát vetsz, kritikát fogsz aratni. Ha szeretetet vetsz, szeretetet fogsz aratni. Ha kedvességet vetsz, kedvességet fogsz aratni. Ráadásul mindig többet aratsz, mint amennyit vetsz. Ha egy kukoricaszemet vetsz a földbe, nem egy szemet kapsz vissza. Egy teljes kukoricaszárat kapsz. Mindig többet kapsz vissza - pozitív vagy negatív értelemben - abból, amit befektetsz az életbe.

Aztán, Isten azt akarja, hogy hitben járj.

A Zsidók 11,8 azt mondja: "Hit által engedelmeskedett Ábrahám Isten hívásának, hogy menjen egy másik helyre, amelyet Isten megígért neki. Elhagyta a saját országát, nem tudva, hová kell mennie" (NCV fordítás).

Te megtennéd ezt? Ábrahám már nyugdíjas korú volt, épp azon volt, hogy szögre akasztja a fegyvert és letelepszik. Aztán Isten azt mondta neki, hogy gyürkőzzön neki, és készüljön fel  élete legnagyobb utazására. Amikor hit által élsz, az gyakran azzal jár, hogy olyan helyekre mész, ahová soha nem tervezted, hogy beteszed a lábad.

Miért olyan fontos, hogy növeld a hitedet? A Biblia újra és újra elmagyarázza:

"Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni" (Zsidók 11,6).

"Legyen meg a ti hitetek szerint" (Máté 9,29 CSB fordítás).

"Minden, ami nem hittel történik, bűn" (Róma 14,23 GW fordítás).

Minden, amit Isten tesz az életedben, az Ő kegyelméből és a te hited által történik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan növekedett a hited az elmúlt hat hónapban?
  • Mit mondanának a hozzád közel álló emberek, te mit vetsz az életedben?
  • Kérte Isten, hogy lépj meg valamit hitben? Engedelmeskedtél neki vagy sem? Milyen következményei voltak az engedelmességednek vagy az engedetlenségednek?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.04.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása