Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan legyünk türelmesek az emberek fejlődésével

2022. június 10. 03:00 - Erika1832

„Biztos vagyok abban, hogy Istenturelem.jpg, aki elkezdte bennetek a jó munkát, mindaddig folytatni fogja a munkáját, amíg az végül be nem fejeződik azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér.”

(Fil 1,7 NLT)

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, a rajzaikat mindig oda hozták hozzám és megkérdezték: "Mit gondolsz erről, Apu?" Azt feleltem nekik: "Ez tökéletes! Jól néz ki." Amikor ezt válaszoltam, hogy tökéletes, nem arra gondoltam, hogy egy Picasso-féle remekmű. Nagyon szerettem, amiket készítettek, mert az életüknek ebben a szakaszában tökéletesek voltak.

Isten sem vár a szeretetével, míg érett leszel. Nem várja meg, hogy rendbe tedd a dolgaidat vagy összekapd magad, és azt gondold, hogy most már elég jó vagy ahhoz, hogy szeressen téged.

És neked sem kellene ezt tenned másokkal. Szeretni kell őket, szemölcsökkel, meg mindennel együtt. Türelmesnek kell lenned a fejlődésükhöz.

Pál apostol nagyszerű példa erre: „Biztos vagyok abban, hogy Isten, aki elkezdte bennetek a jó munkát, mindaddig folytatni fogja a munkáját, amíg az végül be nem fejeződik azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér” (Fil 1,6 NLT). Pál tudta, hogy Isten jó, és hosszú munkát végez a filippi gyülekezetben élő emberek életében, és türelmes volt fejlődésükhöz.

Miért olyan fontos ez a boldogságodhoz? Ha ragaszkodsz az emberek tökéletességéhez, életed hátralevő részében nehézségeid lesznek. Ha mindig tökéletességet vársz az emberektől, mielőtt élvezhetnéd a velük való kapcsolatod, akkor soha nem leszel boldog, mert senki sem tökéletes – leginkább te nem.

Íme egy kis boldogság tipp: Ha boldogabb és egészségesebb kapcsolatokat szeretnél, akkor inkább örülj, hogy milyen sokat fejlődtek a többiek, ahelyett, hogy elítéled őket, hogy még meddig kell eljutniuk. Türelmesnek kell lenned az emberek fejlődésével kapcsolatban.

Türelmesnek kell lenned ahhoz, hogy értékelni tudj másokat ahelyett, hogy a tökéletlenségeik miatt elítéled őket. A türelem kulcsa pedig a szeretet.

Pál azt mondja a következő versben: "Helyes, hogy így érezzek, veletek kapcsolatban, mert különleges helyet foglaltok el a szívemben." (Fil 1,7 NLT).

A szívemben: ez az igazi kulcs a boldogsághoz. Amikor szereted és értékeled az embereket, és az fejlődésükre nézel, akkor egészséges, és boldog kapcsolatokat alakítassz ki.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen hatással van rád, amikor a barátaid ünneplik a sikeredet? 
  • Hogyan segít az Isten irántad való szeretete abban, hogy jól szeress másokat? 
  • Ha nem tartod magad türelmes embernek, milyen módon tudod megteremni a Léleknek ezt a gyümölcsét az életedben?

Bízhatsz Isten üdvösségi ígéretében.

A bűnöd választ el Istentől, és semmit sem tehetsz, hogy helyrehozd a dolgokat. Ezért szükséged van valakire, aki megment a bűneidtől, és elfogadhatóvá tesz Isten előtt.

Ezért küldte el Isten Jézust. Jézus kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha elkövettél, vagy el fogsz követni. Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatot teremts az Atya Istennel. A Biblia ezt mondja: "Isten előtt igazzá leszünk azáltal, ha hitünket Jézus Krisztusba vetjük. És ez mindenkire igaz, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk." (Róma 3,22 NLT).

Azzal kezdheted meg az utad Jézussal, hogy hiszel benne, és megvallod a bűneidet. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűnömért, és hogy te feltámasztottad őt. Bízom benne, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Uramat a mai naptól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratod szerint cselekedjek. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál, hogy befogadd Jézust, kérlek, küldj nekem egy e-mailt Rick@PastorRick.com, és tudasd velem. Szeretnék küldeni nektek néhány ingyenes anyagot, hogy segítsenek nektek Jézussal kezdeni az utazástokat.

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.06.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása