Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem történik meg azonnal a változás?

2022. november 12. 03:00 - Anika Enikő

 

 

 “Akinek szíve Rád támaszkodik, megőrzöd őt teljes békében, szilárdan megáll a lábán, mivel Tebenned bízik.” (Ézsaiás 26,3 The Message fordítás)

Ahogy Isten a különlegesebb, a jobb élet felé vezet, talán azt akarod, hogy a változások gyorsan megtörténjenek veled. Azonnali átalakulásra vágysz – teljes átalakulás egy óra alatt. De Isten nem siet, mert őt sokkal jobban érdekli jellemed fejlesztése.

Egy férfi egyszer azt mondta nekem: „Rick, úgy érzem, hogy az életemet elárasztják a problémák, és mindjárt megfulladok áradatukban.” Amikor ezt mondta, azonnal a Noéról és az özönvízről szóló vers jutott az eszembe: „Az özönvíz fokozatosan visszahúzódott a földről. 150 nap után ... a csónak megállt” (1Mózes 8, 3-4 NLT fordítás). Az eső után az árvíz nem tűnt el azonnal, és tudtam, hogy ennek az embernek a problémái sem fognak tüstént megoldódni. A tartós változáshoz idő kell.

Az igazság az, hogy életedben a fejlődés apránként történik. A növekedés nem egyetlen lépésben vagy egyetlen ugrással megy végbe. Még csak nem is egyetlen döntés hatására zajlik le, hanem fokozatos változással történik. Azt a folyamatot, amivel Isten fejleszt, megszentelődésnek hívjuk.

Pál apostol ezt mondta: „Biztos vagyok abban, hogy Isten, aki elkezdte bennetek a jó munkát, mindaddig folytatni fogja azt, amíg az végül be nem fejeződik arra a napra, amikor Krisztus Jézus visszatér” (Filippi 1,6 NLT).

Isten jó munkája benned azzal a tudatos elköteleződéssel kezdődik, amikor azt mondod: „Rendben van, benne vagyok! Nem akarok beleragadni a normálisan jó életbe; különb életet akarok! Mindent akarok, amit Isten ad nekem. Azt akarom, hogy életem hátralévő része, életem legjobb része legyen.

Az Ézsaiás könyvének, 26. fejezetének a 3. és 4. verse erről az elköteleződésről beszél: “Akinek szíve Rád támaszkodik, megőrzöd őt teljes békében, szilárdan megáll a lábán, mivel Tebenned bízik.” (Ézsaiás 26,3 The Message)

Szeretnél teljes, hiánytalan, és állhatatos lenni? Legyen Isten a legfontosabb számodra, „tarts ki mellette, és ne add fel”.

Amint megérted, hogy Isten „végig folytatja munkáját, amíg az végleg be nem fejeződik arra a napra, amikor Krisztus Jézus visszatér”, sokkal türelmesebbé válsz az elfogadható életből, a különb élet felé vezető hosszú folyamat során.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Talán valamikor le akartál fogyni, vagy gyorsan gazdaggá akartál válni, és ekkor milyen gyors változásokat próbáltál ki? Mi volt az eredmény?
  • Milyen tanácsot adnál egy barátodnak, aki jelenlegi körülményeinek azonnali javulásában reményledik?
  • Az áhítat elolvasása után, szerinted Isten milyen területeken hív téged arra, hogy türelmesen várj, amíg megérkezik a változás?

Akarod követni Jézust ma?

A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16).

Bízol abban, hogy Isten teljesíti ígéretét? Mondd el ezt az egyszerű imát:

"Kedves Istenem!  Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és te feltámasztottad őt. Jézusban akarok bízni, mint Megváltómban, és Uramként követem őt, a mai naptól fogva. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most fogadtad be Jézust a szívedbe, ezzel az imával, akkor kérlek, írj nekem angolul a Rick@PastorRick.com email címre, és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amik segítenek elindulni Jézussal az úton.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.11.05)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása