Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Eljöttünk, hogy imádjuk Őt

2010. december 29. 00:34 - dlkyra

"Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt." Máté 2:2

A legjobb jele, hogy bölcsek valóban bölcsek voltak az, hogy Jézus elé helyes indíttatással jöttek. Az igazságot keresték. Akármilyen messzire elmentek volna, hogy megtalálják Jézust, azonban azért jöttek, hogy imádják Őt. Vannak emberek, akik nem szeretik Jézust, csak kihasználják őt. A politikusok arra használják Jézust, hogy szavazatokat szerezzenek, az üzletemberek arra, hogy áldás legyen az üzletükön, a kereskedők arra, hogy el tudják adni a termékeiket. Az emberek Jézust a saját önző céljaikra használják.

Gyakran feltesszük a kérdést, „Mit tehet értem Jézus?” – mintha egy automatáról lenne szó. Úgy teszünk, mintha Isten egy hatalmas dzsinn lenne – csak dörzsöld meg a lámpást, bármit kívánsz, az számára parancs. Azonban Isten nem a dzsinned. Ő az Istened. Őrá van bízva minden, neki van joga megmondani, hogy mit tegyél, nem pedig fordítva.

Tehát, a bölcsek megfelelő indíttatással jöttek. Nem azért, hogy kapjanak valamit Jézustól, hanem hogy kifejezzék felé a hálájukat, a szeretetüket, a megbecsülésüket, a tiszteletüket.

A legjobbat adták, amijük volt. Nem a feleslegükből adtak, nem csak mézesmázos szavakat hoztak, sem pedig üdvözlőkártyákat. Alaposan végiggondolták, hogy mit kellene Jézusnak hozni. A bölcsek három ajándékának nagyon fontos jelentése van:

Az arany királyok számára adott ajándék. A régi időkben a hódolatukat úgy fejezték ki az emberek, hogy aranyat vittek a király elé. Abban az időben az volt a legértékesebb fém, így a bölcsek is királyi ajándékként hozták.

A tömjén egyfajta füstölőszer volt, amit a templomban Isten imádatára használtak. Tehát a bölcsek szerint ez a kisgyermek nem csak király, hanem Isten is. Méltó arra, hogy imádják.

A mirha a halottak bebalzsamozásához szükséges illatszer volt. Mindenképp szokatlan ajándék egy kisbabának az a szer, amit a holttestre öntenek, mielőtt gyolcsokba tekerik. Tehát a bölcsek az ő ajándékaikkal elismerték, hogy Jézus a testet öltött Isten, hogy ő király és hogy meg fog halni. Jézus a világ megváltója, és azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért.

Még mielőtt Jézus kimondhatta volna az első szavakat, már nyilvánvaló volt: „Ő a Megváltó, aki meg fog halni a világ bűneiért.”

 

Daily Hope by Rick Warren, 22 December 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása