Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az értékelés elve: határozd meg jelenlegi helyzetedet

2011. január 26. 02:00 - dlkyra

 
„Ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.” Róma 12:3 
 
Sosem jutsz el oda, ahol lenned kell, amíg nem tudod, hogy most hol vagy. Ezért, ahogy a Róma 12-ben olvassuk, ha bármit is változtatni akarsz az életedben, alázatosan meg kell határoznod, ki kell értékelned a jelenlegi helyzetedet.
Azért mondom azt, hogy alázatosan, mert általában nem akarjuk beismerni, hogy mi az, ami nem működik az életünkben.  Nem akarjuk belátni, hogy mélypontra kerültünk, hogy nem jönnek össze a dolgaink. Nem akarjuk észrevenni, hogy változtatnunk kell. Úgy teszünk, mintha minden a legjobban működne. A saját büszkeségünk szabta határok ezek.
Az alázat a változásnak az az eleme, amely legyőzi a büszkeségünket. Úgy kell kezdenünk, hogy beismerjük, nem halad minden a legjobb úton.
Mi a helyzet nálad? Vannak nehézségeid, amiket takargatsz? Probléma van a házasságodban? Valamilyen szenvedéllyel küszködsz? Az egészségeddel van baj? Bármiről is legyen szó, a kezdő lépés az őszinte önértékelés.
A változáshoz hit is szükséges. Hiszel abban, hogy képes vagy változni? Elhiszed, hogy az életed máshogy is folyhatna? Tedd fel magadnak a kérdést, mennyi hitre lenne szükséged ahhoz, hogy végrehajtsd azokat a változásokat az életedben, amiket szeretnél. Többre, mint amennyi most van? Ez sokat elárul a hited mértékéről.
Szeretném, ha növekednél a hitedben, hiszen hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Szeretném, ha növekedne a hited mértéke, és szeretném, ha annyira nagy célokat tűznél ki magad elé, hogy muszáj legyen hitben fejlődnöd.
Honnan fog kihajtani ez a hit? A Róma 10:17-ben olvashatod: „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Vagyis, ha többet olvasod a Bibliát, akkor növekedni fog a hited, az Istenbe vetett bizalmad elmélyül, és ezáltal fogsz megváltozni.
 
 
Rick Warren, Daily Hope, 2011. január 19.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá!
Címkék: hit növekedés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása