Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus elfogadott téged; rajtad a sor, hogy elfogadd a másikat

2011. április 23. 00:14 - dlkyra

 

Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére. Róma 15:7
Isten azt szeretné, hogy ahogyan Jézus elfogadott téged, te is ugyanúgy fogadd el a másikat.
Hitben fogadtuk el, hogy Isten befogadott bennünket Krisztus által, amikor még elfogadhatatlanok voltunk előtte. Tehát Isten iránti szeretetünket azzal fejezhetjük ki, hogy ugyanezt az ajándékot, az ő elfogadását adjuk tovább mások felé. Hogy szeretjük Istent és ugyanazt adjuk a másik felé, amit ő ad számunkra.
 
Akarnunk kell a másikért élni. Isten élete másokért való élet. Ő mindig olyan, és úgy tesz, ami a másiknak a legjobb. Az ő szeretete nem válogat. Istent szeretni azt jelenti, hogy hit által ugyanolyan válogatás nélküli szeretettel készen álljunk tenni a másikért, bárkiért és bármilyen ügyben, amire Isten indít.
 
Úgy kell a másikat látnunk, ahogyan Isten látja őt. Az igazi szeretet, Isten szeretete nem vak. Látja azt, amit azok nem, akik önmagukért élnek. Tegyük félre az ítélkezésünket, hogy láthassuk „amit szem nem látott, fül nem hallott” (1Kor. 2:9), hogy így segíthessünk azokon, akiknek szüksége van rá.
 
(Daily Hope by John Walker, 2011.04.16.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása