Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem számít, mit tettél, Isten visszafogad téged

2023. december 24. 03:00 - R.K.A.

2023_12_17_kep.jpg

„Végtelen szeretettel visszafogadlak.”

Ézsaiás 54:7 (GNT fordítás)

 

Idén karácsonykor szükséged van arra, hogy egy kicsit felfrissüljön az életed? Úgy érzed, kimerültél? Megújulásra van szükséged?

Térj vissza Istenhez!

Talán azt mondod: „Rick, te nem tudod, mit tettem”. Nem kell tudnom, mert nem számít, hogy ki vagy és mit tettél. Isten mindennek ellenére azt akarja, hogy térj vissza hozzá.

Talán azt mondod: „Isten nem fog leszidni? Hónapokon, éveken, évtizedeken keresztül távol voltam tőle”. A Biblia szerint Isten a következőket fogja tenni, ha visszatérsz hozzá: „Végtelen szeretettel visszafogadlak.” (Ézsaiás 54:7 GNT fordítás).

Isten nem rád haragszik. Isten érted haragszik! Soha senki nem fog jobban szeretni téged, mint a Teremtő, aki megalkotott. Isten, az Atya megteremtett téged, Jézus, a Fiú meghalt érted, és Isten Lelke benned akar élni. A karácsony a bizonyíték arra, hogy Isten szeret téged.

Sokan nem érzik Isten szeretetét, mert rossz hangokra hallgatnak. Ha arra figyelsz, hogy mit mondanak rólad mások, az nagyon lehangoló. Ha arra hallgatsz, amit magadnak mondasz, az is lehangol. Ne higgy el mindent, amit magadnak mondasz, mert nem minden igaz. Többet hazudsz magadnak, mint bárki másnak. Nem te tudod a legjobban megítélni magad, mivel az érzéseid állandóan hazudnak. (Ez mindannyiunkra igaz!)

El kell döntened, hogy kinek hiszel. Arra építed az életedet, amit mások gondolnak rólad? Arra hallgatsz, amit a kritikusaid mondanak rólad a közösségi médiában? A saját érzéseidre hallgatsz?

Vagy az igazságra hallgatsz, arra, amit Isten mond rólad?

Az Apostolok Cselekedetei 3:19-ben ezt olvassuk: „Itt az ideje, hogy megváltozzatok! Forduljatok Isten felé, hogy eltörölhesse bűneiteket [és] áldásai záporát árassza ki rátok, hogy felfrissüljetek” (MSG fordítás).

Bűnös vagy, de Isten nagyon szeret, és rendkívül értékesnek tart. Lehet, hogy úgy érzed, mindennek vége és nincs hová fordulnod. De mindig van Valaki, akihez fordulhatsz.

Végtelen szeretetével Isten visszafogad téged.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hiszel abban, hogy Isten szeret téged a legrosszabb dolgok ellenére is, amiket valaha tettél? Miért vagy miért nem?
  • Kinek a hangjára hallgatsz leggyakrabban? Kinek a véleménye bír a legnagyobb súllyal az életedben?
  • Milyen dolgokat mond Isten rólad az Igéjében? Elhiszed, hogy ezek igazak?

 

Hiszel Jézusban az üdvösségedért?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatunk a mennybe, ha hiszünk Istenben, az ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. És nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, vagy megdolgoznunk a mennybe jutásért. A Biblia azt mondja: „Kegyelemből van üdvösségetek, hit által - és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka - nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Efézus 2:8-9 NIV fordítás).

Ha még nem bíztad magad Jézusra és nem kötelezted el magad, hogy követed őt, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a határt, és meghozd a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, megbocsátasz minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és hiszek benned, megmenekülök. Elhiszem, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van, és nem bármi által, amit én teszek. Befogadlak téged az életembe, mint Uramat. Ma a te vezetésedre bízom az életem minden részét. Neked adom a jogot, hogy dönts az életem dolgaiban.

Jézus, arra akarom használni az életem hátralévő részét, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amely segít elindulni a Jézussal való utadon.

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.17.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása