Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nevelés az Úrtól tanult imádsággal: Válaszd a helyes utat!

2011. május 14. 00:01 - Adnama

"És ne vígy minket a kísértésbe..." /Máté 6:13A/
 

Isten azt kívánja, hogy szeressük a világi embereket, tekintet nélkül arra, hogy kik ők, hogyan élnek és miben hisznek. De azt nem akarja, hogy a világ értékrendszerét is szeressük!

Úgy tűnik, hogy elég gyakran gondoljuk, hogy Isten csak elvárásokat támaszt velünk szemben anélkül, hogy képessé tenne arra, hogy azokat meg is tegyük. De a Bibliai nem ezt mondja!

A Bibliában az áll, hogy Isten mindig ad lehetőséget a helyes útra amikor kísértve vagyunk, hogy a rossz irányt válasszuk. Fontos, hogy a gyermekeink is megtanulják, hogyan hagyatkozzanak Isten erejére, és ne saját erőből próbálják megváltoztatni a dolgokat az életükben. A saját erőnk csak rövid távon működik, Istené viszont hosszú távon is!

"És ne vígy minket a kísértésbe..." /Máté 6:13A/ Gyermekeid ugyanazokon a kísértéseken mennek majd át, amin Te is átmentél vagy még át fogsz menni. A Biblia szerint a kísértések ugyanazok minden ember esetében: a test kívánságai (élvezetek), a szem kívánságai (vagyon) és az élettel való kérkedés.

Tanítanunk kell a gyermekeinket a kísértésnek erről a három fő fajtájáról, mert mindennek, amin világi társadalmunk nyugszik, ez az alapja. Bátorítanálak Téged és a gyerekeidet, hogy kívülről tanuljátok meg ezt a verset:
"Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." /1 János 2:15/

Isten nem azt mondja, hogy "ne szeresd az embereket." Ő azt kívánja, hogy szeressük a világban az embereket, bárkik legyenek, bármit tegyenek vagy bármiben higgyenek is. De nem akarja, hogy a világ értékrendszerét szeressük! És a világ értékrendszere ez: "Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. (angolból fordítva: mert a világ csak a következőket nyújtja: vágyakozást a testi örömök után, vágyakozást minden után, amit látunk, és a büszkeséget amiatt, amit elértünk vagy amit birtoklunk. /1 János 2:16/

Hogyan tanítsuk tehát meg a gyermekeinknek, hogy ellenálljanak a kísértésnek, miután felismerték azt? Isten tanácsa a következő: "Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni." /1Korintus 10:13/

Tehát amikor a gyerekeid ezt mondják: "Anya, Apa, nem tehettem róla, hogy ez történt," emlékeztethetjük őket, hogy Isten segíteni fog a helyes utat választani, ha bíznak Benne!

Daily Hope, Rick Warren 2011. május 7.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása