Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézusért megéri az út

2013. december 22. 03:00 - zsófi68

"Amikor Jézus megszületett... bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe." (Mt 2,1)

wise.jpg

Az igazság keresése nem lehet részmunkaidős feladat. Mindenünket igénybe veszi. A napkeleti bölcsek ezt tanítják meg nekünk a karácsonyi történetben.

A bölcsek hajlandóak voltak megtenni bármekkora távolságot, hogy rátaláljanak az igazságra. Máté evangéliumában azt írja: "Amikor Jézus megszületett... bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe." Feltételezhetjük, hogy a bölcsek sok mérföldet és nagy költségessel utaztak a távoli keletről a Közel-Keletre, hogy megkeressék Jézust.

Jézus Betlehemben született, ami csak hat mérföldre fekszik Jeruzsálemtől. Jézus születésekor Jeruzsálem volt a világ egyházi központja. Minden vallási tevékenység ott zajlott. A világ vallási vezetői mind Jeruzsálemben tartózkodtak, de egyikük sem indult Jézus keresésére. Csak a kívülállók - egy más kultúrából érkezett bölcsek - keresték Jézust.

Heródes király lemaradt Jézus születéséről, csakúgy, mint Betlehem vezetői. Lehet Jézus közöttünk és mégsem találkozunk vele, ha nem keressük őt.

De a bölcsek keresték Jézust. Hajlandóak voltak megtenni egy 4-5 hónapos utat a perzselő sivatagon keresztül, hogy megtalálják. Komolyan keresték az Istent, bármit képesek voltak megtenni, hogy rátaláljanak.

Ez bölcs dolog. Ezt kell nekünk is tennünk. Nem hagyhatjuk, hogy bármi is utunkba álljon Isten keresése közben. Ez a legfontosabb teljesítmény a világon.

Jézus azt mondta, hogy a mennyei királyság olyan, mint egy gyöngy, ami oly értékes, hogy az ember mindent elad, hogy megszerezze. Úgy tűnik, a keleti bölcsek már jóval azelőtt megértették ezt, mielőtt Jézus beszélt volna erről példázatában.

A bölcsek mindenüket feladták, hogy dicsőíthessék Jézust. Hajlandóak voltak lemondani otthonuk kényelméről egy hosszú és nehéz út miatt, mert helyes szándék vezette őket: imádni akarták Jézust.

Te mit adnál fel azért, hogy Jézust dicsőítsd?

Beszéljünk róla

  • Miről a legnehezebb lemondanod, hogy teljes szívedből keresd Jézust?
  • Mi tart vissza attól, hogy önfeledten keresd Jézust?
  • Mi teszi annyira értékessé a Jézussal való kapcsolatot, hogy azért érdemes feladni mindent?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása