Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jobb élet

2013. december 30. 03:00 - angie.keyr

Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (Jelenések 3:20)

Amikor kisgyerek voltam, anyukám sokszor spagettit adott enni. Úgy gondoltam, az a legfinomabb étel a világon. Aztán felfedeztem a burger szendvicseket. A "jó életből" egy "jobb életbe" léptem. A spagetti jó volt, de a szaftos húsos burger még jobb.

Lehet, hogy úgy érzed, jó életed van most, de ha jobb életet is élhetnél, nem akarnál tudni róla?

Sajnos, ami megakadályoz bennünket abban, hogy a jobb életet megragadjuk, az az érthetetlen önelégültségünk. Úgy gondoljuk, jól elvagyunk magunkban.

A Zsoltárok 10:4-ben ez áll: "A gonosz emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; nincs hely Isten számára a gondolataikban." (NCV. ford.)

Ahogy a fogadós a karácsonyi történetben (Lukács 2), mi sem hisszük, hogy több vendégre van szükségünk. Úgy gondoljuk, mindenünk megvan, ami kell.

Csak egy probléma van az efféle arroganciával: elvéted a célt, amiért Isten alkotott téged. Isten azért alkotott, hogy kapcsolatban légy vele. Soha nem fogod tudni betölteni az ő célját az életedben - ami egyébként sokkal nagyobb és jelentőségteljesebb, mint ahogy valaha képzelted - hacsak nem vagy a te igazi erőforrásodhoz, Istenhez kapcsolva.

A jó hír az, hogy még nem túl késő. Lehet Istennel kapcsolatod, bármi is történt a múltadban. Nem számít, hányszor utasítottad már el Őt.

Isten annyira egyszerűvé tette, hogy bárki meg tudja érteni. Csak három szó: hívd be Őt.

Jézus azt mondta: "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem."

Jézus kopogtat az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet úgy, hogy beengeded Őt. Tedd Őt az életed Urává, és ez mindent meg fog változtatni.

Beszéljünk róla:

  • A büszkeség hogyan akadályoz meg abban, hogy megtapasztald a jobb életet, amit Isten akar adni neked?
  • Mik azok a jó dolgok vagy tevékenységek, amik kiszorították a Jézussal való kapcsolatot az életedből?
  • Mit jelent az, hogy az életed valakinek az irányítása alá helyezed? Mit jelent az, hogy engeded, hogy Jézus irányítsa az életed?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12. 23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása