Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kell foglalkoznod azzal, hogy rendben legyen a kapcsolatod Istennel?

2023. május 17. 03:00 - Lilla:)

 cross-3764311_1920.jpg

"Az Örömhír megmutatja, hogyan teszi Isten az embereket igazzá." (Róm 1,17 – NCV fordítás)

A "igaz" egy nagyon fontos szó a Bibliában, és több százszor szerepel benne. Például a Bibliában azt olvassuk, hogy Isten szereti az igazságot, és Ő maga az igazság. Máshol azt írja, hogy egy napon Isten igazsággal fogja ítélni a világot. A 23. Zsoltár azt mondja, hogy Isten az igazság ösvényén vezet minket.

De mit jelent egyáltalán az, hogy "igaz"?

Egyszer rákerestem erre egy teológiai szótárban, és a definíció 27 oldalon keresztül volt megfogalmazva! Ha össze akarom foglalni, akkor két dolgot jelent: kapcsolatot és életmódot.

Ha valaki igaz, az azt jelenti, hogy rendben van a kapcsolata Istennel. A Rómaiakhoz írt levél 1. részének 17. verse ezt mondja: "Az Örömhír megmutatja, hogyan teszi Isten az embereket igazzá" (NCV fordítás). Az Örömhír az, hogy Isten helyreállította a kapcsolatot Önmaga és mi közöttünk Jézus halála által, aki megfizette az árat a bűneinkért. Jézus halála miatt személyes kapcsolatunk lehet Istennel.

Az igaz életmódot is jelent. Azt jelenti, hogy igaz módon élünk, úgy, ahogy ezt Isten akarja. A Biblia azt mondja János 1. levele 2. részének 29. versében, hogy "Mindenki, aki az igazságot cselekszi, Isten igaz gyermeke" (The Message fordítás).

Tehát miért kell foglalkoznod azzal, hogy rendben legyen a kapcsolatod Istennel? Mert ez az egyetlen értelmes módja az életnek, és ez az egyetlen módja annak, hogy a Mennybe juss.

Amikor nem vagy kapcsolatban Istennel, nem is élsz igazán, csak létezel. A világon a legtöbb ember nem is él igazán, csak létezik, és megpróbálja végigcsinálni az adott hetet. De teljesen értelmetlen dolog az, ha valaki nincs kapcsolatban az Alkotóval, aki őt egy bizonyos céllal teremtette.

Az élet nem dolgok megszerzéséről vagy bizonyos célok eléréséről szól. Az élet lényege az, hogy megismerd Istent, aki szeret téged, és céllal alkotott meg. Addig nem is élsz igazán, amíg nincs rendben Istennel a kapcsolatod és nem vagy vele élő, személyes kapcsolatban.

A Mennyországba is csak úgy juthatsz, ha rendben van a kapcsolatod Istennel és igaz vagy az Ő szemében. Isten a Mennyet az Ő szeretett gyermekeinek teremtette, és azt szeretné, ha te is vele lennél örökké. Nagyon szeretné, hogy te is a Mennybe juss, azonban nem fog kényszeríteni erre. Választhatod azt is, hogy nem akarsz vele kapcsolatban lenni amíg itt élsz a Földön, viszont ha itt véget ér az életed, nem kapsz majd második esélyt, hogy eldönthesd, hol akarod tölteni az örökkévalóságot.

Isten most ad esélyt arra, hogy állítsd helyre a vele való kapcsolatodat. Azt szeretné, ha úgy döntenél, hogy szereted Őt! És amikor így teszel, akkor helyreáll a kapcsolatod Ővele. Ez a döntés megváltoztatja az életed – itt a Földön is, és az örökkévalóságban is!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha helyreállítja Isten a kapcsolatot veled, akkor miért akarja mégis, hogy tanulj és növekedj a szellemi érettség terén?
  • Mit jelent az, hogy kapcsolatod van Istennel? Hogyan néz ez ki a te életedben?
  • A saját szavaiddal hogyan magyaráznád meg azt, hogy valakinek helyreáll a kapcsolata Istennel, és igaz az Ő szemében? Milyen változást hozott a te életedben az, hogy helyreállt a kapcsolatod Istennel?

Még ma helyreállíthatod a kapcsolatodat Istennel!

A bűneid elválasztanak Istentől, és te magad semmit nem tehetsz azért, hogy rendbe hozd a dolgokat. Szükséged van valakire, aki megment a bűneidtől és elfogadhatóvá tesz Isten számára – hogy igazzá legyél.

Ezért küldte el Isten Jézust. Az ő kereszthalála fizetség volt minden bűnért és rosszért, amit valaha elkövettél vagy elkövetsz majd. Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj Istennel, az Atyával. A Biblia azt mondja, "Igazzá váltunk Isten számára azáltal, hogy Jézus Krisztusba helyeztük a hitünket. Ez pedig igaz mindenkire, aki hisz, nem számít, hogy kik vagyunk" (Róm 3,22 – NLT fordítás).

Elindulhatsz a Jézussal való közös úton, ha hiszel Őbenne és megvallod a bűneidet. Ha készen állsz átadni az életed Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Hiszem, hogy Ő meghalt az én bűneimért, és hogy Te feltámasztottad Őt a halálból. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és követni akarom Őt mint Uramat a mai naptól kezdve. Igaz akarok lenni, és helyre akarom állítani a kapcsolatomat Veled. Vezesd az életem és segíts a Te akaratod szerint élni és cselekedni. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása