Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pozitív ima megerősíti a kapcsolatokat

2014. június 04. 03:00 - Lilla:)

"és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek a megigazultság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására."

(Filippi 1:9-11, NIV fordítás)

Szeretném, ha most gondolnál valakire, aki idegesít - valakire, akivel talán feszült a kapcsolatod, vagy aki kihoz a sodrodból. Két kérdésem van hozzád. Az első: imádkozol ezért az emberért? Vagy csak panaszkodsz, morgolódsz, nyafogsz és a kákán is csomót keresel? Ha többet imádkoznál, sokkal kevesebbet morgolódnál, panaszkodnál és nyafognál emiatt. Ez a te döntésed.

A nyafogás működik? Nem. Az ima működik? Igen. Szóval miért csinálod azt, ami nem működik ahelyett, hogy azt tennéd, ami igen?

Pál azt mondja a Filippi 1:4-ben: "Amikor csak imádkozom, örömmel imádkozom mindannyiatokért." (NLT ford.)

Pál nem csak imádkozott az életében jelen lévő  emberekért - Pál örömmel imádkozott!

Vannak dolgok más emberek életében, amiket meg szeretnél változtatni. Nem magadat szeretnéd megváltoztatni, hanem őket. Mindig a többieket akarjuk megváltoztatni. Erre viszont nem vagy képes!

Azonban imádkozhatsz, és engedheted, hogy Isten munkálkodjon az életükben.

A pozitív ima sokkal hatásosabb, mint a pozitív gondolkodás. Az összes pozitív gondolat együttvéve sem fogja megváltoztatni a férjed, a feleséged, a gyermeked, a barátod vagy az élethelyzeted. A pozitív gondolkodás téged tud megváltoztatni, de mást nem. A pozitív ima viszont képes változást előidézni valaki másban.

Akarod tudni, hogy mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolatot jóvá tegyél? Kezdj el imádkozni a másik emberért! Ez meg fog változtatni téged, és ez megváltoztathatja őt is.

Pál azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért: "és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek a megigazultság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására." (Filippi 1:9-11.)

Ezekből a versekből megtanulhatjuk, hogyan imádkozzunk az életünkben lévő emberekért:

1. Imádkozzunk azért, hogy növekedjen a szeretetben: "és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel"

2. Imádkozzunk azért, hogy bölcs döntést hozzon: "...hogy megítélhessétek, mi a helyes..."

3. Imádkozzunk azért, hogy tisztességben éljen: "...hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára..."

4. Imádkozzunk azért, hogy olyanná váljon, mint Jézus: "...és gazdagon teremjétek a megigazultság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására."

Imádkozz így magadért és bárki másért az életedben, majd figyeld, hogyan változtatja meg Isten azt a kapcsolatot, amiről azt hitted, hogy reménytelen vagy épp újraélesztésre szorul.

Beszéljetek róla:

- Ki az az ember az életedben, akivel feszült a kapcsolatod és akiért imádkoznod kellene a fent leírt négy módon?

- Hogy változtat meg a pozitív ima téged is és nem csak azt, akiért imádkozol?

- Mik a megigazultság gyümölcsei, amelyek Jézus Krisztus által teremnek? (Nézd meg a Galata 5:22-23-ban.)

Daily Hope by Rick Warren, 2014. 05. 28.

Szólj hozzá!
Címkék: változás ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása