Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sátán valóságos

2024. március 10. 03:00 - Anita.B

photo-1499509599374-00853a315a10.webp

“Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.”

Efézus 6,12

Van egy ellenséged – és valószínűleg nem az, akire elsőre gondolsz. Nem az, akivel a munkahelyeden versenyzel. Nem a bosszantó szomszéd. Nem a volt házastársad.

Az ellenséged egyáltalán nem ember.

Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak” (Efézus 6:12).

A te harcod a Sátánnal folyik.

Az egyik ok, amiért oly gyakran elbátortalanodva és legyőzve sétálunk, az az, hogy nem igazán értjük, kivel küzdünk. Nem értjük, ki az igazi ellenségünk. A gazdaságot, egy politikai pártot, az emberek egy részét vagy azt a személyt hibáztatjuk, aki mellett még az utcán sem szívesen megyünk el.

Mindenkit hibáztatunk, kivéve azt, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak nevez, aki el akar pusztítani mindenkit, aki szereti és követi Jézust.

Ahhoz, hogy győzelmet arass az életedben azon, ami lehúz, először a megfelelő ellenséget kell megtámadnod.

Amikor megteszed, tartsd észben ezeket az igazságokat, miközben igazi ellenséged, a Sátán ellen harcolsz.

Először is, nem versenyezhetsz a sátánnal. Mintha gumiszalaggal lövöldöznénk egy csatahajót. Jézuson kívül nincs reményed arra, hogy legyőzd a sátán befolyását az életedre nézve.

Másodszor, a sátán mindenkit felhasznál. A sátán a keresztények és a nem keresztények elméjébe is elhelyezi a gondolatokat. Időnként mindannyian a sátán gyalogjai vagyunk. Meg kell védened magad Isten fegyverével (Efézus 6,10-17).

Harmadszor, nem minden jó, ami spirituális. Van lelki fény és lelki sötétség. Ne dőlj be annak a hazugságnak, hogy minden Istenhez vezető út egyenlő. Jézus azt mondta: “Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához, csakis én általam” (János 14,6).

Végül, a sátán nem harcol tisztességesen. A sátán soha nem pihen, hanem ehelyett elbátortalanító és lehangoló gondolatokat tölt az elmédbe. El kell kapnod őt eközben és tudatnod vele, hogy tudod, honnan ered az ötlet és kérned kell a Szentlélek segítségét.

A sátán valóságos. Ő az ellenség, aki megzavarja életedet — de esélye sincs Isten hatalmával szemben, amikor az életedben segítségül hívod Jézus nevét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kit tartasz ellenségednek? Mit hagyhatsz abba, amikor megérted, ki az igazi ellenséged?
  • Honnan tudhatod, hogy egy gondolat a sátántól származik-e vagy sem?
  • Mik azokat a gondolatok, amelyek mostanában a fejedben játnak és tudod, hogy a sátántól származnak? Mit fogsz tenni ezen gondolatok ellen, hogy megvédd az elmédet?

(*Daily Hope by Rick Warren 2024.03.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása